Sedat Peker'in adamları türbeye silahlarla girdi

Sedat Peker'in adamları türbeye silahlarla girdi
Güncelleme:

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş ve son zamanlarda yaptığı skandal açıklamalarla gündeme gelen Sedat Peker, alevi türbesine silahlı korumalar eşliğinde girdi.

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Sedat Peker, Aleviler için en kutsal yerlerden biri olan Antalya Elmalı İlçesi Tekke Köyü'nde bulunan Abdal Musa türbesine girdi. Peker'in türbeye girmesine alevi yurttaşlar tepki gösterdi. 

Yurt gazetesinden Ali Seydi Karagöz'ün haberine göre bayramın 2.günü saat 19.30 'da yanında silahlı korumalarıyla birlikte Abdal Musa Türbesi'ne gelen Sedat Peker, türbe içerisinde dua ettikten sonra, silahlı korumalar eşliğinde türbeden ayrıldı.

'ŞAŞKINLIKLA KARŞILADIM'

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Abdal Musa Derneği Başkanı Ali Eriş, Sedat Peker'in türbeyi ziyaret etmesini şaşkınlıkla karşıladıklarını belirtti. Başkan Eriş “Sedat Peker'in geleceğini önceden bilmiyorduk. Kendisine herhangi bir davette bulunmadık. Sadece Jandarma bize Elmalı İlçesi güreş ağası gelecek diye bilgi verdi. Ben de bu durumu türbe görevlisine bildirdim. Ben türbede değildim" ifadelerini kullandı..

"NEDEN GELDİN' DEMEYİZ"

Sedat Peker için özel olarak türbenin açılmadığını ifade eden Eriş, “Türbemiz zaten açıktı. Sedat Peker'in türbeyi ziyaret ettiğini sonradan öğrendim. Sedat Peker'in türbeyi ziyaret etmesini şaşkınlıkla değerlendiriyorum. Ama şunu da belirtmek istiyorum, türbeye gelene buraya niye geldin diye soramayız. Buraya herkes gelebilir. Bizim kapımız herkese açık. Biz 72 millete aynı gözle bakarız. Ayrım yapmamız söz konusu değildir” dedi

'BİR TANE KATİL...'

Türkiye'nin en büyük Alevi-Bektaşi örgüt temsilcilerinden biri olan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Sedat Peker'in Abdal Musa Türbesi'ni ziyaret etmesine büyük tepki gösterdi. Geçmez, “Bir tane katil gidiyor, Abdal Musa Türbesine sığınmaya çalışıyor. Orada birilerine mesaj vermeye çalışıyor kendince. İstedikleri kadar mesaj vermeye çalışsınlar, bunlar tutmaz“ ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde Alevi değerlerine yönelik olarak böylesine destursuz hareketler yapanların çoğaldığını ifade eden Ercan Geçmez sözlerini şöyle sürdürdü:

Herkes Alevi türbesini ziyaret eder diye bir şey yok. Bizim inancımızda pirlerimiz, dedelerimiz ve inanç önderlerimiz katiller türbeye girebilir demedi. Biz kişiler ve 72 millet arasında ayrım yapmayız ama milletlerin kanlarını akıtacak zihniyette olanların, Alevi inancında yeri asla yoktur. Ayrım yapanlara da karşıyız zaten. Geçmişte Alevi önderlerinin kendileri de tam da bu Sedat Peker denen katillere karşı bir dünya yaratmıştır. Bu uğurda mücadele etmişlerdir. İnsanlarımıza yol ve rehber olmuşlardır. Sedat Peker belli ki jandarmadan güç alarak oraya gitmiştir. Aslında işin vahim tarafı bu. Dernek başkanı belli ki orada korkmuş.

'ASLA KABUL EDEMEYİZ'

Böyle yaparak herkesi susturacaklarını, herkesi kendilerine benzeteceklerini zannediyorlar. Ayrıca zihinlerindeki bir anlayışı topluma yaymaya çalışıyorlar. Biz 72 millete bir nazarla bakarız ama hangi nazarla baktığımız ve hangi millete nasıl baktığımız inancımızda bellidir. Bunun kuralları var. Sedat Peker milletleri ret etmiştir. Türkiye'de çeşitliliği savunanlara kanlarını akıtacağını söylemiştir. Türkiye'de olur olmaz ne kadar çirkin iş varsa içerisinde olan böyle birisi bir millet değil, olsa olsa başka bir şey olur. Abdal Musa Türbesi'ni ziyaret etmesini asla kabul etmemiz mümkün değildir.
 

Yurt Gazetesi