Sedat Peker'in videosunda bahsettiği Sezgin Baran Korkmaz'dan ilk açıklama

Güncelleme:

Sedat Peker'in son videosunda adı geçen Sezgin Baran Korkmaz, 6 ay önce Cüneyt Özdemir'in canlı yayınında 'Neden kaçtınız, birisi haber mi verdi ?' sorusuna böyle yanıt vermiş...

Youtube'dan yayınladığı videolarda dile getirdiği iddia ve itiraflarla Türkiye’de devlet-mafya ilişkilerini yeniden tartışmaya açan suç örgütü lideri Sedat Peker, 9. videosunu yayımladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik iddialarına devam eden Peker, yeni videosunda ''Ben yurtdışına gitmeden önce odanda misafir ettin. Sezgin Baran Korkmaz'ı, Soylu, yurt dışına kaçırdı'' iddiasında bulundu.

 Sezgin Baran Korkmaz 30 Aralık 2020 tarihinde, Lüksemburg'dan Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalında canlı yayına katılmış ve soruları yanıtlamıştı. 

Özdemir'in "Operasyondan haberiniz var mıydı" sorusuna ise şöyle yanıt vermişti:

"Hayır hayır... Bu operasyonun önceden olabileceğini duymak imkansızdı. 28'inde olmuş, 29'unda operasyon olmuş. 1 günde olan bir şey. Bazı konularda kendinizden eminseniz bir şeyden çekinmezsiniz." 

Korkmaz, Lüksemburg'a gitme nedenini ise, "Benim burada 3 tane şirketim var. Buraya ilk kez gelmiyorum" şeklinde açıklamıştı. 

 SEDAT PEKER'İN "SEZGİN BARAN KORKMAZ" İDDİALARI

Sedat Peker, 9. videosunda Sezgin Baran Korkmaz’ın oteline ve 45 milyon dolarına İçişleri Bakanlığı üzerinden “çöküldüğünü” iddia etmiş, Süleyman Soylu’nun Korkmaz’a “Senin hakkında tahkikat yapıldı, yurt dışına çık. Yukarının haberi var, bu parayı da sil, sorun çıkacak” dediğini öne sürmüştü. Korkmaz’ı yurt dışına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gönderdiğini iddia etmişti.

Peker şu ifadeleri kullandı:

"Bütün kayıtlar çıkacak. Sezgin Baran Korkmaz, 6 Aralık’ta yurtdışına gidiyor. İçişleri Bakanı, Organize Suçlar Daire Başkanı’nı telefonla arayıp, hakkında 6 aydır dosya hazırlanan adamı İçişleri Bakanlığı’na çağırıyor ve görüşüyor ve yurtdışına çıkmasını söylüyor. Bu 45 milyonu kabul etti ya Sezgin Baran, ne yapsın devlet var karşısında. Oteli de istediler. Böyle bir namussuzluk olur mu? Siz muhaliflere baskıyı kuracaksınız, 5 Aralık’ta Sezgin Baran Korkmaz İçişleri Bakanlığı’na geldi mi kamera kayıtlarını çıkarın. 6 Aralık’ta yurtdışına çıkmış mı? Sezgin Baran Korkmaz bakıyor her şey elden gidecek, dönmüyor. 28 Aralık’ta operasyon yapıyorlar. 29 Aralık da 45 milyon doların ödenme günü, haciz olacak o gün. Karısını gözaltına alıyorlar. Bu Veysi.. Ben olayı toparlayayım diye arayan da bu Veysi. Aranan adamın oteline gidip kalıyorsun, onbinlerce, yüzbinlerce euro hesap hiçbiriniz ödemiyorsunuz sonra adamı gasp ediyorsunuz. Mehmet Ağar’dan öğrenmiş bu taktiği. Siz bu adamın arkadaşı değil misiniz? İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı izin vermiyor, Cumhurbaşkanına gidiyor, haberiniz varmış. Haberim yok diyor. Hangi savcı hangi hakim kaldı hepsinin listesi bende."