Şehidin Adı Okulda Yaşatılacak

Şehidin Adı Okulda Yaşatılacak

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 13 Ocak'ta polis lojmanlarına bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem Çiftçi'yle...

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 13 Ocak'ta polis lojmanlarına bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem Çiftçi'yle birlikte şehit düşen polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi adına Hatay'da yaptırılan İmam Hatip Ortaokulu, düzenlenen törenle açıldı.

Antakya 1. Etap TOKİ bölgesi yakınlarında kısa sürede tamamlanan ve şehit polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi'nin adının verildiği İmam Hatip Ortaokulu, düzenlenen törenle açıldı. Okul bahçesinde düzenlenen açılış törenine Hatay Valisi Ercan Topaca, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay protokolünün yanı sıra saldırıda 4 yaşındaki kızıyla birlikte şehit olan Mehmet Şenol Çiftçi'nin babası Ali İhsan, annesi Mevlüde, saldırıda yaralanan ve tedavisi hala süren eşi İpek Çiftçi ile ailenin diğer üyeleri katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan şehit babası Ali İhsan Çiftçi, oğlunun adını yaşatmak adına böyle bir girişimde bulunan tüm yetkililere teşekkür ederek, "Vatanımız, milletimiz sağolsun. Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız sağolsun. Burada emeği geçenlere ve tüm yetkililere bu okula oğlumun adını verdikleri için çok teşekkür ediyorum, herkesten Allah razı olsun. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, devletimizi milletimizi Allah başımızdan eksik etmesin. Askerimizi, polisimizi Allah esirgesin" dedi.

Hatay Valisi Ercan Topaca ise sıkça yaşanan şehit olaylarının son bulmasını dileyerek, okula adı verilen şehit polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi ve minik kızı Mevlüde İrem Çiftçi'ye Allah'tan rahmet diledi. Bu okul sayesinde şehidin amel defterinin asla kapanmayacağını, sürekli kendisine dualar edileceğini belirten Vali Topaca, okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Eşi ve kızının şehit olduğu saldırıda ağır yaralanan ve vücudunda yanıklar oluşan İpek Çiftçi de törene katıldı. Tedavisi hala devam eden ve elleri sargılı olan Çiftçi tören boyunca gözyaşlarına hakim olamazken, okuldaki sınıfların gezilmesi sırasında da öğrencileri görünce duygulu anlar yaşadı.