Şehidin Eşi Acı Haberi Ordu'da Aldı

Şehidin Eşi Acı Haberi Ordu'da Aldı

Ordu'dan geçici görevle gittiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Özdere'nin eşi Fazilet Özdere'ye acı haberi, İl Emniyet Müdürü Tayfur ve eşi verdi- Önceki evliliğinden dünyaya gelen 2 bebeği

ORDU (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit düşen 44 yaşındaki özel harekat polisi Bayram Özdere'nin eşi Fazilet Özdere, acı haberi Ordu'nun Altınordu ilçesinde aldı.

Karşıyaka Mahallesi'nde ikamet eden Fazilet ve 12 yaşındaki kızı Elif Canan Özdere'ye acı haberi, Ordu Emniyet Müdürü Caner Tayfur ve eşi Naime Tayfur verdi.

Fazilet Özdere'yi İl Emniyet Müdürü Tayfur ve eşi ile komşuları, teskin etmeye çalıştı. Şehidin evinin balkonuna Türk bayrağı asıldı.

Şehit polisin eşi ve kızının, Kocaeli'de düzenlenecek cenaze töreni için yola çıkacakları öğrenildi.

- Komşusu, şehit Özdere'yi anlattı

Şehit özel harekat polisinin 7 yıllık komşusu İsmail Çelenk, Bayram Özdere'nin çok değerli bir arkadaşı olduğunu belirterek, "5 vakit namazını kılardı. Abdestsiz gezmezdi, terörle mücadele için sürekli gider, gelirdi. Bir çocuğuyla hanımı buradalar, yıllardır komşumuz. İnşallah Allah mekanını cennet eyler. Vatanını, bayrağını seven birisiydi. Çok değerli bir arkadaşımızdı" diye konuştu.

Şehit Özdere'nin 1,5 ay önce geçici görevle Şırnak'a gittiğini kaydeden Çelenk, "Kendisiyle ara sıra görüşüyorduk. Morali çok yüksekti. Allah mekanını cennet eylesin" ifadelerini kullandı.

- Şehit Özdere'nin yürekleri burkan hayat hikayesi

Şehit özel harekat polisi Bayram Özdere'nin 1994'te göreve başladığı, Şerife Özdere ile ilk evliliğini yaptığı, çiftin dünyaya gelen ilk bebeklerini kaybettiği, bir yıl sonra da ikinci kez evlat acısı yaşadıkları öğrenildi.

Özdere'nin, akciğer kanseri olan hemşire eşi Şerife Özdemir'i de iki evladının ardından 2001 yılında toprağa verdiği belirtildi.

İkinci evliliğini Fazilet Özdere ile yapan şehit polisin, dünyaya gelen kız çocuğuna "Elif Canan" adını koyduğu kaydedildi.

Ordu Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinde görevli Özdere, geçici görevle gittiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olmuştu.