Şehit Düşmeden Önce Yazdıklarıyla Da Duygulandırdı

Şehit Düşmeden Önce Yazdıklarıyla Da Duygulandırdı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Karaman'ın bir süre önce sosyal paylaşım sitesinde yazdığı cümleler duygulandırdı

ÇORUM (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan ve memleketi Çorum'da dün son yolculuğa uğurlanan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Karaman'ın, yaklaşık bir ay önce sosyal paylaşım sitesinde yazdıkları okuyanları duygulandırdı.

Nusaybin'de sürdürülen operasyonda 8 Nisan'da ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) önceki gün şehit olan Karaman'ın, sosyal paylaşım sitesinde vatan sevgisi ile halkın bir bölümünün güvenlik güçlerine değer vermediği yönündeki düşünceleri, okuyanların adeta yüreğini dağladı.

Mustafa Karaman'ın, "Biliyorum, belki şu yazdığımı kimse sonuna kadar bile okumaz, çünkü duygusuz ve kör oldunuz." sözleriyle başlayan yazısında şu ifadeler yer aldı:

"Ey Türk halkı, biraz olsun kendinize gelin. Allah rızası için bırakın artık şu iktidarı eleştirmeyi, bırakın artık siyaset oyunlarını. Şu durumda birlik olmak gerek, dik durmak gerek. Bazen 'biz ne için, kimler için buradayız?' diyorum. 3 aydan fazla oldu dış görevim. Bu vatan evlatları sizler için burada canlarını veriyor. Siz ne yaptınız? 'Yok siyaset böyle, yok iktidar, yok muhalefet şunları, bunları yapmış, bunlar orada bir siyaset için ölüyorlar'. Susun artık. Böyle muhabbetlere girmeyin.

Elin haini, soysuzu ölüyor, Türkiye'yi bırak, yurt dışında bile taziye çadırı kuruyor. Siz ne yaptınız ha? Doğru ya siyasetten bizlere sıra gelmiyor. Öyle ya bizler de burada bu haldeyken o bizi umursamayanlar, hiçbirinize hakkımızı helal etmiyoruz. Evet, söylediklerim belki zorunuza gitti ama bizim de zorumuza giden şeyler var. Duygusuz kişilere lafım. Bu olaylar başladı başlayalı 5 kardeşimi kaybettik, 30'a yakın yaralı verdik. Bu sadece bizim birliğimiz. Turkiye'de 250'in üzerinde şehit verdik operasyonlar başladı başlayalı, 500'den fazla yaralı var ama kimin umurunda bunlar."

Bir başka paylaşımında da şehit haberlerine tepkisiz kalanları eleştiren şehit Karaman, şunları kaydetti:

"(Yine mi şehit haberi, içim şişti kanalı değiştir. Şehit haberleri görünce dayanamıyorum, çok üzülüyorum, o yüzden kanalı değiştiriyorum. Yine mi şehit haberi bıktık ya... Ölüm bu işin kaderinde var, bunun için para alıyorlar. Şehit varsa ne yapalım benim için mi öldü? Bırak kaç şehit olduğunu, kaç terörist öldürmüş bizimkiler.)

Şehit verilince Facebook'ta süslü sözler paylaşıp 'vatan millet Sakarya' diyorlar, sonra vur patlasın, çal oynasın yapıyorlar. Mahalleye şehit gelmiş şehit, evinin karşısındaki binada sazlı sözlü düğün var, umurunda mı? Kendine saygısı yok ki şehide olsun, devam eğlenmeye. Şimdi bize kızacaksınız ama ne acıdır ki ne yazıktır ki bu yorumlara ve yapılanlara şahit oluyoruz. Ne zaman bu hale geldik, neden bu hale geldik? İçimiz acıyor, soruyoruz. Acı hepimizin acısı, şehit hepimizin şehidi. İlla ki acıyı anlamanız ve yaşamanız için şehidin sizin evden çıkması mı gerekiyor?"

Şehit Mustafa Karaman'ın sosyal paylaşım sitesindeki hesabında paylaştığı çatışma görüntüsünün de yüzlerce kullanıcı tarafından paylaşıldığı, altına yorumlar yapıldığı görüldü.