Şehit haberleri peş peşe geldi: 3 evladımızı şehit verdik!

Güncelleme:

Fırat Kalkanı Harekat Alanı bölgesinde 2 Pençe 1-2 harekat bölgesinde ise 1 evladımız şehit düştü. Son şehitlerimizle birlikte son 4 ayda, nisan ayının başından bu yana 48'i asker 4'ü korucu toplam 52 güvenlik görevlisi teröristlerle girilen çatışmalar ve bombalı saldırılarda yaşamını yitirdi.

Türkiye yeni güne peş peşe gelen şehit haberleriyle başladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı Harekat Alanı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından bir üs bölgesine açılan taciz ateşi sonrasında yaralanan Tankçı Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtçu ve Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal'ın hastanede şehit olduğunu açıkladı.

MSB'den yapılan açıklamada, "Fırat Kalkanı Harekat Alanı bölgesinde 26 Temmuz 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından bir üs bölgemize açılan taciz ateşi sonrasında kahraman silah arkadaşımız Tankçı Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtçu ve Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal yaralanarak derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Pençe 1-2 harekat bölgesinde 1 şehit

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe 1-2 harekat bölgesinde yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek'in kaldırıldığı hastanede şehit olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Pençe 1-2 harekat bölgesinde dün arama tarama faaliyeti sırasında ey yapımı patlayıcının patlaması sonucu yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek'in hastaneye sevk edildiği bildirildi. 

Taşyürek'in tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün şehit olduğu kaydedilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin bugün 3, son dört ayda 52 şehidi var

 Bugünkü kayıplarla birlikte nisan ayının başından bu yana şehit olan toplam asker sayısı 48’e çıktı. Geçtiğimiz hafta korucular Bülent Vermez, Kemal İmece, Avdi Demir, Veysi Sebik’in de şehit olmasıyla son dört ayda hayatını kaybeden toplam güvenlik görevlisi sayısı 52 oldu.

Milli Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan Şehitlerimiz sayfasına göre dün itibariyle nisan ayının başından bu yana şehit olan askerler:

Türkiye'nin son 4 ayda şehit verdiği evlatları