Şehit Ömer Halisdemir'in adı spor salonunda yaşatılacak

Şehit Ömer Halisdemir'in adı spor salonunda yaşatılacak

Saran Group'un 15. spor salonu Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde hizmete açıldı.

Saran Group’un, gençlere spor kültürü aşılamak ve eğitimle sporu birleştirmek vizyonu ile Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde yaptırdığı Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu, 27 Ekim Perşembe günü düzenlenen açılış töreniyle hizmete açıldı. İlçedeki ilk çok amaçlı spor salonu olan tesisin açılış törenine Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’ın yanı sıra bölge okullarında öğrenim gören çocuklar, Kırıkkale Valisi İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Sulakyurt Kaymakamı Fikret Dağ, eski Sulakyurt Kaymakamı ve Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez ve Sadettin Saran’ın babası Özbek Saran katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Sadettin Saran, Ömer Halisdemir’in isminin yaşatılacağı spor salonu sayesinde Kırıkkale’den de milli ve başarılı sporcular yetişeceğine olan inancını dile getirdi.

Saran Group, 2000 yılından bu yana sosyal sorumluluk projesi olarak Anadolu'nun dört bir yanında hizmete açtığı 14 spor salonuna bir yenisini daha ekledi.  

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’ın memleketi Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde yaptırılan spor salonunda, Halisdemir ailesinin izinleriyle 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kahramanca şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’in ismi yaşatılacak.

Açılış töreninde Sulakyurt halkı ve öğrencilerle bir araya gelen Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Saran Group olarak Türkiye genelindeki 15’inci spor salonumuzu açmanın gururunu yaşıyoruz. Her zaman olduğu gibi çocuklarımızı sporla buluşturmak, bizleri çok heyecanlandırıyor. Ama bu kez farklı bir heyecanın içerisindeyiz. Kırıkkale’de Sulakyurt’ta yaptırdığımız spor salonuna 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubayımız Ömer Halisdemir’in ismini vermek istedik. Onun ismi, binlerce çocuğumuzun spor yapacağı bu tesiste yaşayacak. O gün milletimizin gösterdiği kahramanlığın, dayanışmanın ve kenetlenmenin sembol isimlerinden olan Ömer Halisdemir’i rahmet ve şükranla anarken, aziz hatırası önünde biz kez daha saygıyla eğiliyorum. Saygıdeğer ailesine de kendisinin ismini spor salonuna vermemizle ilgili izinleri için bir kez daha teşekkür ediyorum.”

“Hayatımdaki tüm başarılarımı spora borçluyum”

Açılış töreninde bulunan çocuklara da hitap eden Saran, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Değerli çocuklar, Kırıkkale’den çıkmış biri olarak ben de sizlerden biriyim. Ben bugünlere geldiysem siz de yapabilirsiniz. Memleketinize ve milletinize faydalı gençler olun. Eğitiminizi hiçbir zaman ihmal etmeyin. Ekstra kitap okuyun, araştırın, öğrenin. Atatürkçü olun ve her fırsatta spor yapın. Spor yapmak sizleri her zaman geliştirir. Ben hayatımdaki tüm başarılarımı spora borçluyum. Ayrıca hayatınız boyunca sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durun.”

Açılış töreninde konuşma yapan Kırıkkale Valisi İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Sulakyurt Kaymakamı Fikret Dağ ve eski Sulakyurt Kaymakamı ve Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez de Saran Group’un Sulakyurt’ta yaptırdığı Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu için Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’a teşekkür ettiklerini belirttiler.

Törene aynı zamanda Survivor yarışmasıcı, manken ve fotomodel Tuğba Özay da katılarak Sulakyurtlu çocuklarla bir araya geldi.

Sosyal sorumluluk çalışmalarında eğitim ve spor kültürüne yönelik projelere imza atan Saran Group’un yapımını sağladığı Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu, Sulakyurt ilçesinde ve çevresindeki köylerde yaşayan gençleri ve çocukları basketbol, voleybol ve hentbol gibi salon sporlarıyla buluşturacak.

Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu, gerçekleştirilen açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi.

Binlerce genç, Saran Group’un projeleri sayesinde spor kültürüyle tanışıyor

Saran Group, 2000 yılından bugüne kadar başta Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere 14 spor salonunu Doğubayazıt, Ağrı, Ardahan, Hakkâri, Kırıkkale, Van,  Kahramanmaraş ve Soma gibi illerde ve ilçelerde açmıştı.  

İç ve dış cepheleri sarı-lacivert renklerde tasarlanan spor salonlarında halen binlerce çocuk spor yapıyor, spor kültürüyle tanışıyor.