Şehit Ömer Halisdemir'in adını bakın nereye verdiler

Şehit Ömer Halisdemir'in adını bakın nereye verdiler

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin başarıya ulaşamamasının en büyük nedenlerinden biri olan şehidimiz Astsb. Ömer Halisdemir'in adını şimdi de "ticaret" için kullanmaya başladılar.

15 Temmuz'da Türkiye'yi kana bulayan darbe girişimini gerçekleştiren cuntacılara en ağır darbeyi vuran ve 15 Temmuz darbe girişiminde darbeci general Semih Terzi'yi alnından vuran isim olan Özel Kuvvetler'de görevli Astsb. Ömer Halisdemir hainler tarafından şehit edilmişti.

"ÜSTÜN TİCARİ ZEKA" İŞ BAŞINDA !

Halisdemir'in adı o gün ölümsüzleşti. Türkiye'nin "şehit kahramanları" listesinde adı en başa yazılan Ömer Halisdemir 7'den 77'ye herkesin zihnine kazındı. Birçok spor kompleksine ve okula da adı verildi. Ancak "ticari zeka"sı fazla çalışan bazı iş adamları işi başka bir boyuta taşıdı.

KOLAY REKLAM, HIZLI SATIŞ

Sosyal medyada da tepki çeken "ticari zekası fazla" zihniyet son olarak yeni yapılan bir konut projesine şehit Astsb. Ömer Halisdemir'in adını verdi. İlk bakışta bu girişimin "şehidimizin adını yaşatmak" adına yapıldığı düşünülse de altında yatan "ticari zeka", kolay reklam ve hızlı satışın peşinde olduğu şüphesiz...

untitled-3-007.jpg

Ancak bu "ticari zeka"nın unuttuğu bir ayrıntı var. 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir'in ailesi, oğullarının ismini kullananlara dava açmaya hazırlanıyor.

HALİSDEMİR AİLESİ DE HAREKETE GEÇTİ

Ömer Halisdemir'in ailesi Niğde Valiliğine verdiği dilekçede, Ömer Halisdemir isminin ve fotoğraflarının hiçbir film ve reklamda kullanılmasını istemediklerini bildirdi.

"Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir'in ailesi tarafından Valiliğimize verilen dilekçede; Şehidimiz Ömer Halisdemir'in isminin ve resminin hiçbir şekilde filmlerde, reklamlarda, kar amacı taşıyan şirket ve işletmelerde, vakıf, dernek ve sivil toplum örgütleri tarafından kullanılmasına kesinlikle muvafakat vermedikleri ve aksi davranışta bulunanlar hakkında yasal yollara başvurulacağı belirtilmiştir."

Haber3.com