Şehit polis Demet Sezen'in öyle bir görevi vardı ki...

Şehit polis Demet Sezen'in öyle bir görevi vardı ki...

Darbe girişiminde şehit olan polis memuru Demet Sezen, şehit yakınlarına acı haberi vermekle görevliydi.

Darbe girişimi sırasında Özel Harekat'a yapılan bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Demet Sezen'in, şehit düşen polislerin ailelerine acı haberi vermekle görevli olduğu ortaya çıktı.

Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığına darbe girişimi sırasında yapılan bombalı saldırıda evli ve bir erkek çocuk annesi Demet Sezen de şehit olmuştu. Özel Harekat Daire Başkanlığı İnsan Kaynakları Şubesi Sosyal Hizmetler Bürosunda çalışan Demet Sezen'in, şehit ailelerine acı haberi vermekle görevli olduğu öğrenildi. Arkadaşları son dönemde sık sık şehit haberi gelmesinden dolayı Demet Sezen'in birçok defa sabaha kadar acılı ailelerin yanında olduğunu belirttiler. Arkadaşları "Şehit haberi duyunca Demet ağlıyor, bu haberi de eşlere ve annelerine veriyordu. ehit çocuklarıyla yakından ilgilenip, onları sık sık ziyaret edip hediyeler alıyordu. Bu işi gönüllü yapıyordu. Bize "Kendimi şehit eşinin yerine koyuyorum. Her defasında aynı acıyı bende yaşıyorumö diyordu. Çok acı bir tesadüf oldu" diye konuştular.

"YARIN SABAH NE DİYECEĞİM YAVRUNA?"

Demet Sezen'in iki buçuk yaşındaki oğlu Hüseyin Alp ve eşi Hüseyin Sezen ile sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarının altına çok sayıda baş sağlığı mesajı yazıldı. Kucağındaki oğluna da özel harekat üniforması giydiren Demet Sezen'in zırhlı araç önünde çektirdiği fotoğrafı arkadaşları Facebook'ta profillerine koydu. Sezen'in bir arkadaşının Facebook'a 16 Temmuz saat 21.08'de yazdığı ı "Kuzun burada Demet'im şimdi uyuttum. Sütünü de içti merak etme. Yarın sabah ne diyeceğim yavruna? Yaktın bizi…" mesajı yürek dağladı.

Şehit polis Demet Sezen'in öyle bir görevi vardı ki...

DHA