Şehit Uzman Çavuş Halis Uysal, Anamur’da Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi

Şehit Uzman Çavuş Halis Uysal, Anamur’da Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Halis Uysal, memleketi Mersin'in Anamur ilçesinde binlerce kişinin katıldığı tören eşliğinde,...

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Halis Uysal, memleketi Mersin'in Anamur ilçesinde binlerce kişinin katıldığı tören eşliğinde, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, Jandarma Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Halis Uysal (23) için memleketi Mersin'in Anamur ilçesinde tören düzenledi.

Şehit Uysal'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, önce Anamur ilçesi Emir Şah Mahallesi'ndeki baba evine, ardından törenin yapılacağı Terminal Camii'ne getirildi.

Törende, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları atıldı. Şehidin babası Muzaffer Uysal, "Hısım ve akrabalarıma söylüyorum kesinlikle ağlamayacaksınız. Bayrak gibi dimdik olacaksınız. Yıkılmayacağız çapulculara fırsat vermeyeceğiz. İlk evladım ilk. Hakkınızı lütfen helal ediniz. Şehit oldu benim oğlum. Benim oğlum gitmezse, onun oğlu gitmezse burada analarımız, bacılarımız nasıl rahat yatacak. Ben anamı 25 gün önce kaybettim. Kadın anam bizden çok seviyormuş Yaradanımın da takdiri böyleymiş takdir ile yazılan bozulmaz. Vatan sağ olsun şehit oldu benim oğlum şehit" dedi.

Anne Fatma Uysal ise "Yavrum" diye gözyaşı döktü. Nişanlısı Fatma Karaçelik, "Ölmedi Halilim ölmedi. Onun izinden gideceğim. Dua edin aşkıma dua edin" diyerek ağladı.

Şehidin annesi Fatma Uysal'ın başında bekleyen kadın astsubay da gözyaşlarına hakim olamadı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Emir Şah mahalle mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Halis Uysal'ın nişanlısı Fatma Karaçelik ile ocak ayında resmi nikah kıydığı ve ağustos ayında düğün planları yaptığı öğrenildi.