Şehit yakını isyan etti: ''Atatürk olsaydı seni asardı''

Şehit yakını isyan etti: ''Atatürk olsaydı seni asardı''
Güncelleme:

FETÖ/PDY'nin darbe girişimisırasında yakalanan ve mahkemede "Ben Atatürkçü ve onurlu bir Türk subayıyım" diyen eski binbaşına şehit yakınının tepisi çok sert oldu.

Genelkurmay’daki darbe faaliyetleri davası sanığı binbaşının, “Ben Atatürkçü ve onurlu bir Türk subayıyım” sözleri, şehit yakınlarını çileden çıkardı: Sen subay değil darbecisin. Atatürk olsaydı seni asardı

FETÖ'cü darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı nizamiyesinde elinde silahla darbe faaliyetlerine katılan darbeci eski binbaşı kendini, "Atatürkçü bir Türk subayıyım" diye savunmaya çalışınca, şehit yakınları "Sen darbecisin, subay değilsin. Atatürk olsa seni asardı" diye tepki gösterdi.

YALAN İFADE İTİRAFI...

Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Genelkurmay Çatı Davası'nın dünkü duruşmasında, sanık eski Binbaşı Ümit Bayık'ın ifadesi alındı. En somut delilleri dahi inkâr eden ve salondakileri sürekli tahrik eden açıklamalarda bulunan sanığın, "Ben, Atatürkçü, onurlu bir Türk subayıyım" şeklindeki sözleri, duruşmayı izleyen şehit yakınlarını çileden çıkardı. Şehit yakınları Bayık'a, "Sen subay değil darbecisin. Atatürk olsa seni asardı" diye tepki gösterdi. Bu sırada tepkilerini kontrol etmekte zorlanan bir şehit babası, Mahkeme Başkanı Oğuz Dik tarafından, sakinleştirilmesi için dışarı çıkarıldı.

Darbeci binbaşı Bayık, darbe gecesi saat 21.00 gibi derdest edildiğini gece 02.00 gibi de elleri ve ayaklarının çözüldüğünü söylemişti. Dünkü ifadesinde ise gece boyunca nizamiyede nöbet tuttuğunu öne sürdü. Ümit Bayık bu çelişkinin sorulması üzerine, "Ben soruşturma aşamasında derdest edildim diyerek kurtulabileceğimi düşünmüştüm ve o nedenle öyle söyledim ama kamera görüntüleri çıktıktan sonra bu iddiayı sürdürmenin bir anlamı da kalmadı" diye konuştu.

HER ŞEYE İNKÂR...

Darbeci Bayık, gece boyunca elinde taşıdığı silahla olan fotoğrafları için de "Delil olduğunu düşünmüyorum" diyerek geçiştirmeye çalıştı. Tutuklu sanık, Genelkurmay'a baksın için gelen Özel Kuvvetler timini taşıyan otobüsün şoförü ile tokalaşırken ve darbenin planlayıcıları ile istişarelerde bulunurken gösteren fotoğraflarını dahi inkâr etti.

'CEZALARI HEMEN VERİLSİN'

15 Temmuz şehit yakınları ile gazileri, darbe davalarına dikkati çekmek için, Sincan Cezaevi önünde dün bir araya geldi. Grup adına açıklama yapan gazi Levent Yücel, darbecilerin bir an önce hak ettikleri cezaya çarptırılmasını istedikleri için toplandıklarını söyledi. Yücel darbecilere hak ettikleri cezanın verilerek milletin vicdanının rahatlatılması gerektiğini vurguladı. (Sabah)

Sabah