Şehit yarbayın babaevine ateş düştü !

Şehit yarbayın babaevine ateş düştü !

Hakkari'de şehit düşen yarbayın babaevine ateş düştü.. Acı haberi vermek için kızı okuldan çağrıldı.

Hakkari’de terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Tankçı Yarbay İhsan Ejdar’ın (43) Amasya’da bulunan babaevine ateş düştü.

Edinilen bilgiye göre Hakkari kırsalında PKK’lı teröristler ile sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada Amasyalı Tankçı Yarbay İhsan Ejdar şehit düştü. Askeri yetkililer, Ejdar’ın şehit düştüğü haberini Amasya’nın Merzifon ilçesinde bulunan babaevine haber verdi. Acı haberi alan şehidin annesi Fehmiye Ejdar (63) ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Evli ve bir çocuk babası olan Ejdar’ın cenazesinin ise nereye defnedileceği netlik kazanmadı.

Hakkari Dağlıca'da şehit olan askerlerden Yarbay İhsan Ejdar’ın Ankara’daki evine ateş düştü. PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Ejdar’ın ailesine şehit olduğu haberi askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin Altunay isimli kızı ise babasının acı haberini vermek için okuldan çağrıldı.

ANKARA ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Şehidin ailesinin evinin bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatılırken, evin önünde de taziye çadırı kuruldu. Şehit Yarbay’ın evli ve bir kızı olduğu öğrenildi.

Komşuları, şehit Yarbayın ana ocağına en son Kurban Bayramı’nda geldiğini ve ayrılırken de yakınlarına, “Belki bir daha gelemem” dediğini anlattı. Yarbay’ın ayrıca terfisini de bayramda aldığı kaydedildi.

Ailenin Cenk Kadıoğlu isimli komşuları, Kurban Bayramı’nda terfi alan Yarbay’ın “Terfi aldım ama üzüntülü gidiyorum. Belki geri dönemem” diyerek helallik aldığını kaydetti.

Yarbay’ın annesi Fehmiye Ejdar ve babası Ali Ejdar ile aynı binada karşılıklı dairede oturduklarını belirtildi. Nalan Ejdar ile evli olan Yarbay’ın 2001 doğumlu bir de kızı bulunuyor.

Aslen Amasya’nın Merzifon ilçesi Gümüşhacı köyünden olan 1972 doğumlu şehit Yarbay Ejdar’ın cenazesinin, yarın Kocatepe Camii’nden kalkması bekleniyor.