Şehitler için duygulandıran klip

Şehitler için duygulandıran klip

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Sur İlçesi'nde şehit olan asker ve polisler için duygulandıran bir klip hazırladı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, sokağa çıkma yasağı 5 mahallesinde süren merkez Sur İlçesi'nde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonlarda şehit olan polis ve askerler anısına bir klip hazırladı.

Klipte, terörle mücadeleden, yakılan tarihi eserler, vatandaşların tahliyesi ve şehitlerin cenaze törenlerinden görüntüler yer aldı. Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık 2015 tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Halen 5 mahallesindeki sokağa çıkma yasağı süren Sur'da 18 Aralık'ta başlayan operasyonlar 9 Mart 2016 günü sona erdi. Sur'daki operasyonlar süresince 2 yüzbaşı ve teğmenin de bulunduğu 53 asker ile 17 polis ve 1 korucu olmak üzere toplam 71 güvenlik görevlisi şehit oldu, toplam 276 PKK'lı da etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Sur'da şehit olan güvenlik görevlileri anısına, "Vatanımız uğruna canını feda eden polis ve asker şehitlerimiz anısına' başlığını taşıyan bir klip hazırladı. 3 dakika 8 saniye süren klipte, Sur İlçesi'nde yaşanan terör olayları öncesi ilçenin normal yaşamından görüntülerin de bulunduğu klipte tarihi Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu Şeyh Mutahhar Camisi, Kurşunlu Camii'nden görüntüler de yer aldı. Polis helikopterinin havadan tespit ettiği PKK'lıların ilçede eylemlerine de yer verildiği klipte, tarihi Kurşunlu Camisi başta olmak üzere okulların ve evlerin yanma görüntüleri de kullanıldı. Yaşanan çatışmalar sırasında ilçede mahsur kalan vatandaşların kurtarılması, hastalara ambulanslarla yapılan ilk tedavilerinin görüntülerinin yer verildiği klipte, Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan'ın operasyonları yönettiği anlara da yer verildi. Şehit cenaze törenleri ile şehitlerin çocuklarının da görüntülerinin kullanıldığı klip, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü resmi internet sitesi ile sosyal medya hesaplarında da paylaşıldı.