Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Karaman'ın cenazesi, memleketi Çorum'un Sungurlu ilçesinde toprağa verildi

ÇORUM (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) dün şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Karaman'ın cenazesi, memleketi Çorum'un Sungurlu ilçesinde toprağa verildi.

Şehit askerin Türk bayrağına sarılı naaşı, GATA'da düzenlenen törenin ardından karayoluyla konvoy eşliğinde Çorum'un Sungurlu ilçesine getirildi. Şehidin cenazesi, helallik alınması amacıyla Hacettepe Mahallesi'ndeki babaevinin önüne götürüldü.

Daha sonra Atatürk Meydanı'na getirilen şehidin cenazesi, ikindi namazını müteakip İlçe Müftüsü İbrahim Köksal'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından konvoy eşliğinde Karşıyaka Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürülerek defnedildi.

Mezarlıkta Mustafa Karaman için meslektaşları saygı atışı yaptı.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Vekili Adem Saçan,TBMM İdare amirleri Salim Uslu ve Tufan Köse, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Çorum İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Kaymakam Mithat Gözen, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, asker ve polisler ile binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde güçlükle ayakta durabilen şehidin babası Ömer, anne Samahat, kardeşleri Hasan ve Zeynep Karaman ile Tuğba Şakar'ı yakınları teskin etmeye çalıştı.

Baba Ömer Karaman'ın kerestecilik işiyle uğraştığı, şehidin ağabeyi Hasan Karaman'ın da birkaç yıl sözleşmeli uzman çavuş olarak görev yaptıktan sonra ordudan ayrıldığı öğrenildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinin Dicle Mahallesi'nde terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonda yaralanan ve 5 gündür GATA'da tedavi gören Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Karaman, dün şehit olmuştu.