Şehitlerimizin kimlikleri belli oldu

Şehitlerimizin kimlikleri belli oldu
Güncelleme:

Isparta Yalvaç'ta CASA tipi askeri eğitim uçağının düşmesiyle şehit olan askerlerin kimlikleri belli oldu.

Isparta'da düşen askeri eğitim uçağıyla ilgili TSK'dan açıklama geldi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait CASA tipi bir uçak, Isparta'nın Yalvaç ilçesi Kırkbaş köyü yakınlarında düştü. Olay yerine ulaşan Hava Kuvvetlerine ait helikopterdeki mürettebat, düşen uçaktaki 2 si pilot 1’i teknisyen 3 kişinin şehit olduğunu bildirdi. 

Genelkurmay Başkanlığından, Eskişehir'den eğitim için kalkan iki pilot ve bir teknisyenin bulunduğu CN-235 CASA tipi askeri uçakla radar irtibatının kesildiği, uçağın enkazına saat 14.30 civarında Eğirdir Gölü'nün kuzeyinde ulaşıldığı ve uçaktaki üç personelin şehit olduğu açıklandı.

İŞTE TSK'DAN GELEN AÇIKLAMA

17 Ocak 2018 tarihinde 11.03’te konuşlu bulunduğu Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır.

Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır.

Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

ŞEHİT ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Isparta Yalvaç'ta CASA tipi askeri eğitim uçağının düşmesiyle şehit olan askerlerin kimlikleri belirlendi.

Şehitlerimizin kimlikleri belli oldu - Resim : 1

Isparta'daki uçak kazasında şehit olan askerlerin Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa, Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı ve Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı olduğu açıklandı. Üç şehitten ikisinin Ordulu olduğu öğrenildi.

Şehitlerimizin kimlikleri belli oldu - Resim : 2

Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa

ACI HABER AİLESİNE VERİLDİ

Şehit Binbaşı Ümit Karamustafa’nın Ordu’nun Fatsa ilçesindeki baba evine ateş düştü.

Binbaşı Ümit Karamustafa’nın şehit haberini alan yakınları ise baba evine akın etti. Şehit haberini Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve protokol üyeleri Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan evlerine giderek acılı haberi baba Sebahattin Karamustafa’ya verdi. Aldıkları şehit haberiyle sinir krizleri geçiren şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit düşen Binbaşı Karamustafa’nın evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

Şehitlerimizin kimlikleri belli oldu - Resim : 3

Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı

EMEKLİLİĞİYLE BİR AY KALMIŞTI

Şehit Teknisyen Kıdemli Astsubay Başçavuş Ömer Faruk Arlı'nın da acı haberi Eskişehir'de yaşayan eşi Berna Arlı'ya ulaştı. Acı haberin ardından şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

Emekliliğine bir ay kaldığı öğrenilen Arlı'nın, Ömer ve Duru adında iki çocuğu vardı.

Astsubay Ömer Kadir Arlı’nın Kütahya'da yaşayan annesi ise 112 Acil Sağlık ekipleri ve askeri erkanın zile bastığını görünce, oğlunun şehit olduğunu anlayarak feryat etti. 

ANNEDEN ACI SORU: NEDEN GELDİNİZ?

Anne askeri erkana ‘Neden geldiniz?', 'Ne oldu?’ sorularını sormasına üzerine askeri erkanda bulunan komutanlar ‘Hava anne ziyaretine geldik’ diye cevap verip içeri girdiler. Acılı anne sakinleştirildikten sonra askeri erkan aileye oğullarının şehit olduğu bilgisini verdi.

Şehitlerimizin kimlikleri belli oldu - Resim : 4