Şehitten ağlatan mektup

Şehitten ağlatan mektup

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerce çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Göksal Cin’in, yazdığı son mektubu yürekleri dağladı

Diyarbakır’ın Sur ilçesine güvenlik sebebiyle görevlendirilen ve çıkan çatışma sonrası kaldırıldığı Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde şehit olan Zonguldaklı Uzman Çavuş Göksal Cin’in babası Şaban Cin’e yazdığı mektubu yürekleri burktu.

İki ay önce Büşra Aslan ile nişanlanan uzman çavuşun naaşı memleketi Zonguldak’ta defnedildi. Cin, 3 Şubat 2015 tarihinde Sur ilçesinde yazdığı mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Askerlik ibadet demiştin ya bana babam. Allah yolunda diyerek çıktım evimden. Ağlamayın şehit düşersem vatan toprağına. Buralar soğuk annem çok soğuk. Toprak bizi çağırıyor annem. Nasibim bir kurşun olur da düşersem toprağıma. Toprak bağrını açmışsa bana ağlama.. Üç ay önce okuldan mezun olduğumda isteyerek ben yazdım doğu görevini. Niye diye isyan etmeyin. Benim vatanım ateşler içinde yanarken ben evimde çay içemem baba. Allah’ın izniyle bayrağımı düşürmem. Kurşundan başka bir şey varsa o da nasip olsun. Her gün bir yoldaşım toprağa düşüyor. Biz İbrahim’in askerleriyiz. Dua edin bizlere. Ferman devletin. Sur bizim. Göksal Cin, Piyade Uzman Çavuş."