Şekerbank'tan Hisse Satışı Açıklaması

Şekerbank'tan Hisse Satışı Açıklaması

İSTANBUL (AA) - Şekerbank, basın yayın organlarında yayınlanan ve Kazkommertsbank'ın sahibi olduğu Şekerbank hisselerinin muhtelif isimlerdeki yatırımcılara...

İSTANBUL (AA) - Şekerbank, basın yayın organlarında yayınlanan ve Kazkommertsbank'ın sahibi olduğu Şekerbank hisselerinin muhtelif isimlerdeki yatırımcılara satılması amacıyla yapıldığı ileri sürülen görüşmelere ilişkin haberlerin kendi açıklamaları dışında olduğu ve gerçek dışı bilgiler içerdiğini duyurdu.

Şekerbank'ın Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamasında, 31 Aralık.2015 tarihinde Kazkommertsbank JSC'nin, Şekerbank'ın sermayesinde sahip olduğu payların yeni bir stratejik yatırımcıya satılması konusunda, Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik Ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı ile anlaştığı anımsatıldı.

Açıklamada, "Basın yayın organlarında yayınlanan ve Kazkommertsbank'ın sahibi olduğu Şekerbank hisselerinin muhtelif isimlerdeki yatırımcılara satılması amacıyla yapıldığı ileri sürülen görüşmelere ilişkin haberler bankamız açıklaması dışında olup gerçek dışı bilgiler içermektedir. Söz konusu sürece ilişkin bankamızca yapılan açıklamalar dışında kamuya açıklanmamış bir husus bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.