Selim Kotil: ''Dolar yıl sonu 9 TL olacak''

Güncelleme:

BTP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selim Kotil, yaptığı açıklamada ekonomideki son gelişmeleri değerlendirerek "bu gidişle yıl sonu dolar 9 TL, süt ise 10 TL olacak" dedi.

Yerel seçimlere 1 hafta kala BTP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Selim Kotil'de İstanbullularla buluşmalarını sürdürüyor.

Kotil yaptığı konuşmada ekonominin geldiği son durumu yorumlarken "Hatırlarsınız doların 7 TL olacağını söylemiştik 2018'de çıktı, faizlerin %40 olacğaını söylemiştik çıktı. Şimdi devam edeyim size. Türkiye'de şu anda ekonominin tüm ayakları kırıldı. Bir tek ihracat tarafı var. İhracat tarafı Avrupa'ya gidiyor ağırlıklı. Eski IMF Başkanı Dominic Strauss-Kahn geçen dedi ki, "birkaç ay içerisinde büyük bir kriz geliyor dünyaya", şu andaki IMF Başkan Yardımcısı 3 ay içerisinde "Avrupa durgun bir döneme girecek" dedi. Ayrıca Kahn'ın ifadesi enteresan; diyor ki "bütün çatılar uçacak ve hiçbir ülke bunun karşısında hazırlıklı değil". Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı Avrupa kanalı da bu yıl tıkanacak. Bunun Türkiye'deki karşılığı, iktisadi kriz değildir. İngiliz'in tabiri ile "the end". Ocak ayında Türkiye'nin iç borcu 70 milyar TL artarak 650 milyar TL'ye çıktı. Şu an da Türkiye'nin borcu ortalama günde 1,5 milyar TL artıyor. Devletin topladığı vergi de tam bu kadar. Yani tüm vergileri borcun faizine göndersek ancak yetiyor şu an için. Bunun manası şu. Yurt dışından para gelmeyecek, ihracat tarafı çok ciddi sıkışacak, seçim sonrası markette süt 10 TL'dir. Dövizi yıl sonunda 9 TL'den bulamazsınız. Aynen böyle yırtındım geçen sene 7 TL diye." diye konuştu.

Seçiniz...