Şemdinli'den PKK'ya top atışı

Şemdinli'den PKK'ya top atışı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki sınır birliklerinden Kuzey Irak'taki PKK bölgesine top atışı yapıldı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki sınır birliklerinden sabah saatlerinde Kuzey Irak'ta PKK'lıların bulunduğu alanlar, top atışlarıyla dövüldü.

PKK ve IŞİD'e yönelik hava operasyonları zaman zaman devam ederken, sınırdaki birliklerden de Irak yönüne doğru top atışları yapılıyor. Bugün sabah saat 09.00 sıralarında Irak'ın sıfır noktasında bulunan Derecik 34'ncü Hudut Taburu, Umurlu 34'üncü Sınır Bölüğü, Aktütün Köyü'nde konuşlu Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı, Tekeli Köyü'nde konuşlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ve Yeşilova köyünde konuşlu Yeşilova Hudur Sınır Tabur Komutanlığı'ndan yoğun top ve obüs atışları yapıldı.

Yapılan top atışlarının ardından ilçe merkezine yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan Irak sınırındaki Yeşilova Köyü'nden de, sınırın karşı tarafındaki alanlardan dumanların yükseldiği görüldü.

PKK'YA YOĞUN TOP ATIŞI - FOTO GALERİ

Bu arada, Yeşilova Köyü'ne bağlı Anadağ Mezrası ile yakınında bulunan Mamreş Tepesi'nde de çalılık alanlarda yangın çıktı. Köylüler, top atışlarından sonra yangının çıktığını ileri sürdü.