SEVİMLİ YUNUSLAR ÇOCUKLARIN NEŞE KAYNAĞI -MARMARİS'TEKİ YUNUS TERAPİ MERKEZİNDEKİ YUNUSLAR, YAZIN ENGELLİ ÇOCUKLARIN TERAPİSİNDE KULLANILIYOR, BAHARDA İSE GÖSTERİLERİYLE ZİYARETÇİ ÇOCUKLARI EĞLENDİRİYOR -YU

SEVİMLİ YUNUSLAR ÇOCUKLARIN NEŞE KAYNAĞI     -MARMARİS'TEKİ YUNUS TERAPİ MERKEZİNDEKİ YUNUSLAR, YAZIN      ENGELLİ ÇOCUKLARIN TERAPİSİNDE KULLANILIYOR, BAHARDA İSE      GÖSTERİLERİYLE ZİYARETÇİ ÇOCUKLARI EĞLENDİRİYOR     -YU

Marmaris'te yaklaşık 3 yıldır faaliyet gösteren yunus terapi merkezindeki yunuslar, yaz aylarında engelli çocukların terapisinde kullanılıyor,baharda ise gösterileriyle ziyaretçi çocukları eğlendiriyor.

Marmaris'te yaklaşık 3 yıldır faaliyet gösteren yunus terapi merkezindeki yunuslar, yaz aylarında engelli çocukların terapisinde kullanılıyor,baharda ise gösterileriyle ziyaretçi çocukları eğlendiriyor.

İçmeler bölgesindeki bir otelin sahilindeki yunus terapi merkezinin Genel Koordinatörü Elena Gerasimova, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır yunuslar yardımıyla çocuklara şifa vermeye çalıştıklarını söyledi.

Merkezin hasta kabul etmediği dönemlerde ise çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için kapılarını ilköğretim okulu öğrencilerine açtığını belirten Gerasimova, "Engelli çocuklara yardımcı olmanın yanı sıra merkez olarak sosyal sorumluluğumuzu da yerine getirerek öğrencileri gruplarını kabul ediyoruz, yunuslar hakkında bilgiler veriyoruz. Eğitmenlerimiz eşliğinde yunusların yapmış olduğu gösterileri izleyen çocuklar eğlenceli anlar geçiriyor" dedi.

Merkezdeki 4 yunusun otizm hastası ve spastik çocukların tedavisinde kullanıldığını anlatan Gerasimova, "Merkeze gelen hiçbir çocuğun sonuçsuz ayrılmadı" dedi.

Yunusların çok iyi eğitilmiş ve tecrübeli olduğuna dikkati çeken Gerasimova, "Yunuslar bizim doktorlarımız. Avrupa'dan çok sayıda aile geliyor. Avrupa'da alternatif tedavi yöntemi olarak yunus terapisinin faydaları çok iyi biliniyor. Türk aileleri de yunus terapiyi keşfetmeye başladı ve Türkiye'nin değişik yerlerinden randevular almaya başladık" diye konuştu.

Çocuklara faydalı olmaktan dolayı gururlu olduklarını ifade eden Gerasimova, yunus parklarını aynı zamanda bir hayvanat bahçesi misyonunu da yerine getirdiğine işaret etti.

-ÇOCUKLARIN SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI-

Yunus Terapi Merkezi'ni gruplar halinde ziyaret eden ilköğretim okulu öğrencilerine, merkezde görev yapan eğitmenlerce yunuslar hakkında bilgiler verildi.

"Daisy" ve "Frosia" isimli yunuslar, çocuklar için özel bir gösteri sundu. Yunusların eğiticilerinin verdiği komutlar üzerine sudan yukarı zıplayarak yaptığı hareketleri, çocuklar sevinç çığlıklarıyla karşıladı.

İki yunus, aynı anda zıplayarak yaklaşık 4 metre yükseklikteki topa kuyruklarıyla vurarak izleyenlerden alkış aldı. Gösterinin ardından çocuklar, yanlarına gelen yunusları balıklarla besledi.

Bu arada, 10 gün boyunca 40 dakikadan oluşan seanslar halinde terapi uygulanan merkezde "Daisy" ve "Frosia" dışında "Splash" ve "Philippo" adlı iki yunus daha bulunuyor.