Seyahate yalnız çıkmayı seviyoruz

Seyahate yalnız çıkmayı seviyoruz

''Türklerin Seyahat Alışkanlıkları Araştırması''na göre yalnız gezmeyi daha çok seviyor ve en çok iş için seyahat ediyoruz.

Ülke genelinde otobüs firmaları ile bilet satış ve dağıtımı konusunda anlaşmalı tek yetkili şirket olan Biletall, satış kanallarından otobüs ve uçak bileti alan 10 bin kişiyle yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. 

Online bilet şirketi Biletall’ın seyahat alışkanlıklarımızı ve tercihlerimizi belirlemek amacıyla 10 bin kişi ile yaptığı anketin sonuçları oldukça çarpıcı bulgular ortaya koydu. Türkiye genelinde web üzerinden anket yöntemi ile yapılan ‘Türklerin Seyahat Alışkanlıkları Araştırması’nın sonucunda iş seyahatlerinin yaşamımızın önemli bir parçası olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

En çok iş amaçlı seyahat ediyoruz

Araştırmaya göre, seyahatlerin yüzde 43’ü iş amaçlı gerçekleşiyor. Eğitim amaçlı seyahat edenler yüzde 25’lik dilimi oluştururken yüzde 29’luk kesim tatil seçeneğini işaretledi. Seyahat amacını net olarak belirtmek istemeyenlerin oranı ise yüzde 3’te kaldı. Katılımcıların yüzde 54’ü yılda en az 1 kez tatile çıkarken yüzde 26’sı yıl içinde tatile çıkmadıklarını, yüzde 20’si ise en az 2-3 kez tatil yaptığını söyledi.

Ailece seyahat edenlerin oranı yüzde 11

Anket katılımcılarının yüzde 74’ü yalnız seyahat etmeyi tercih ederken sadece yüzde 6’lık kesim arkadaş grubu ile seyahat ettiğini belirtti. Genç çift olarak seyahate çıkanların oranı yüzde 6, ailece seyahat edenlerin oranı yüzde 11, olgun çiftlerin oranı ise yüzde 3 olarak ortaya çıktı.

Seyahat’te tercih vizesiz ülkeler

Anketten çıkan bir diğer sonuç ise yurt içi ve yurt dışı seyahat seçeneği oldu. Sonuçlara göre Bakü, Kiev, Lviv ve Münih sıklıkla ziyaret ediliyor. Bakü ve Kiev’in vizesiz ülkeler olması en çok seyahat edilen destinasyonlar arasında olmasının en önemli sebeplerinden biri.