Sezen Aksu'nun Ankara'ya ilettiği mesaj ortaya çıktı

Sezen Aksu'nun Ankara'ya ilettiği mesaj ortaya çıktı
Güncelleme:

AK Parti iktidarına yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, hedef gösterilen Sezen Aksu'nun yapımcısı aracılığıyla Ankara'ya 'Kutsallar noktasındaki hassasiyetim ve duruşum bellidir!' mesajı ilettiğini yazdı.

İktidara yakın Sabah gazetesi, "Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e" sözleri yer alan bir şarkısı nedeniyle hedef gösterilen Sezen Aksu'yla ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Gazetenin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, "Sezen Aksu... Ve duyduğum o mesaj..." başlıklı yazısında Aksu'nun yapımcısı aracılığıyla Ankara'ya 'Kutsallar noktasındaki hassasiyetim ve duruşum bellidir!' mesajı ilettiğini aktardı.

Yazının ilgili kısmı şöyle:

"Evet, şimdi güncel bir tartışmanın merkezinde Aksu...

"Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısındaki o mısralar!

"Selam söyleyin o cahil Havva ile Âdem'e" vurgusu...

Sıcak gündemle devam edelim o halde...

Öğrendiğime göre...

Sezen'in haddini bilmesi istenen dakikalarda, yapımcısı ile temasa geçilir. 4 yıl önceki bir parçanın bugünlerde toplumsal gerilimi tetiklemesi üzerine, yapımcı aracılığıyla Ankara'ya şu mesaj gelir:

"Kutsallar noktasındaki hassasiyetim ve duruşum bellidir!"

NE OLMUŞTU?

Sezen Aksu, 2017’de yaptığı bir şarkıda geçen "Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." sözleri nedeniyle iktidar ve yandaşlar tarafından hedef gösterilmişti.

Büyük Çamlıca Camisi'nde Erdoğan, namazın ardından, "Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." sözleri nedeniyle Aksu'yu hedef almış ve "Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir" demişti.

Sezen Aksu, yaptığı açıklamada, "Malumunuz olduğu üzere konu ben değilim, konu memleket. Kendimi bildim bileli çeşitli insanlık hallerini gözlemliyor ve söze döküyorum biliyorsunuz" demişti.

Aksu açıklamasında 21 Ocak'ta yazdığı 'Avcı' isimli şarkısının sözlerini de paylaşmıştı.

Erdoğan, 26 Ocak'ta katıldığı NTV canlı yayınında, "Çok açık ve net bir gerçeği ortaya koymakta fayda var. Benim ordaki ithamımın muhatabı Sezen Aksu değildir. Sezen Aksu Türk müziğinin önemli bir ismidir. Ben ülkenin cumhurbaşkanı olarak, insanımızın hangi inançtan olursa olsun dini değerlerine laf edilmesine müsaade etmem. Burada Meryem validemize de aynı şekilde, burada hakaret var. Dilini koparma ifadesini bir kişinin şahsına değil, kutsallarına karşı hakarete dönük bir tavır olarak ifade ettim" ifadelerini kullanmıştı.

 

Okan Müderrisoğlu'nun yazısının tamamı için...