Shining Star Awards’da Eskişehir Büyükşehir’e 3 Ödül

Shining Star Awards’da Eskişehir Büyükşehir’e 3 Ödül

Eğlence ve rekreasyon alanlarına yönelik farkındalık oluşturmak ve sektörün daha nitelikli hizmetler sunmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Shining...

Eğlence ve rekreasyon alanlarına yönelik farkındalık oluşturmak ve sektörün daha nitelikli hizmetler sunmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Shining Star Awards Eğlence Ödülleri Gala Gecesi düzenlendi.

Her yıl sektör profesyonelleri ve takipçileri tarafından yoğun ilgi gören yarışmaya bu yıl 13 kategoride 93 aday başvurdu. Düzenlenen ATRAX Gala Gecesi'nde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, En Başarılı Belediye Parkı, En Başarılı Müze ve Ören Yeri ve En Başarılı Festival kategorilerinde ödüle layık görüldü. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in katıldığı ödül töreni sinema oyucusu Cengiz Küçükayvaz'ın sunumu ile Wow Airport Otel İstanbul'da düzenlendi. Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan tarafından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e ödülleri takdim edildi.

Özellikle çocukların eğlenceli ve dolu dolu zamanlar geçirebileceği bilim, kültür ve sanat dallarını tek bir çatı altında toplama niteliğini taşıyan Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı; En Başarılı Belediye Parkı kategorisinde ödüle layık görüldü. Eskişehir'in en büyük parkı olan Sazova Parkında gölet, korsan gemisi, masal şatosu, bilim merkezi, uzay evi, amfi tiyatro, oyun grupları, gezi alanları ve restoranlar yer alıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in, heykelleri bizzat kendisinin yaptığı ve Türkiye'deki ilk örneği olan "Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'de, Shining Star Awards Gala Gecesinde En İyi Müze ödülünü kazandı. Yılmaz Büyükerşen'in Büyükşehir Belediyesi'ne bağışladığı müzede, tarihi kişiler ile yerli ve yabancı ünlü 160 kişinin heykeli yer alıyor.

Eskişehir'de bu yıl 10'uncusu düzenlenen ve festival çerçevesinde 350 bin çocuk ve gencin tiyatro izleme imkânı bulduğu Eskişehir Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'de Shining Star Awards'da En İyi Festival kategorisinde ödülün sahibi oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen törende yaptığı konuşmada bu ödüllerin, ödüllere layık olanları ya da ödüle layık olmak isteyenleri teşvik ettiğini söyledi. Ödüllerin güçlerine ve hayallerine güç kattığını ifade eden Büyükerşen, "Şehrin alt ve üst yapısı bittikten sonra projelerimizi sadece gençlere ve genç kuşaklara yönelik tema üzerine oturttuk. Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı'nda gördükleriniz aslında o düşüncenin sonucudur" dedi.

Eğlence temalı tüm projeleri kucaklamak amacıyla 13 önemli kategoride gerçekleşen ödül töreninde 16 proje ödüllendirildi. Zorlu bir süreçten geçen jüri üyeleri kararını verdi ve en başarılı projeler ortaya çıktı. Tüm projelerin, jüri üyeleri tarafından tek tek ve toplu değerlendirmesinin ardından eğlence dünyasının en başarılı yatırımları belli oldu. Proje sahiplerini ödüllendirerek yeni projelere teşvik etmek ve sektörde farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleşen "Shining Star Awards 2015 - Eğlence Ödülleri" renkli görüntülere sahne oldu.