Sıcak havalarda serinletecek öneriler

Sıcak havalarda serinletecek öneriler

Bunaltıcı sıcaklardan bu önerilerle korunun...

Bir süredir yazın en sıcak günlerini yaşıyoruz. Her ne kadar Yaz mevsimini çok sevsekte aşırı sıcaklar halsiz kalmamıza ve motivasyonumuzun düşmesine sebep oluyor. Bunun önüne geçmek ve bir nebze de olsa rahat nefes almak için sizin için hazırladığımız ufak önerilere kulak verin...

1. BOL SU İÇİN

Kulağa garip gelse de yazın sıcak suyla duş almak sizi serinletebilir fakat cildinizin kızarmasına ve kurumasına da neden olur. Duşa girmeden önce bir bardak su için. Sıcak havada soğuk su içmek vücut ısınızı dengeler, dolaşımı hızlandırarak metabolizmanın çalışmasını destekler ve ferahlatır.

2. SAÇINIZI TOPLAYIN

At kuyruğunun açık bırakılan saçlardan daha rahat bir his verdiğini söylememize gerek bile yok. Bunun sebebini açıklayalım: Ensenizi serin tutmak tüm vücut ısınızı dengeliyor. Bu yüzden saçlarınızı ensenizi açıkta bırakacak şekilde toplamak sizi serinletecektir.

3. PARFÜMLER BUZDOLABINA

Parfümünüzü buzdolabında saklamak; sizi serinletmesinin yanı sıra daha uzun süre dayanmasını da sağlar. Kışa göre daha hafif kokular seçerseniz, gün içinde bol miktarda sıkabilirsiniz.

4. NANE TÜKETİN

Nanenin içindeki mentol cildin soğuğu algılamasını kolaylaştırır. Bu yüzden bu bitki cilde sürüldüğü anda ferahlık hissi verir. Buzlu bir limonataya nane yaprakları ekleyerek de aynı serinliği hissedebilirsiniz

5. CİLDİNİZİ FERAHLATIN

Çok sıcak ve nemli bir günde fondöten sürmek, dar bir pantolon giymek kadar can sıkıcı olabilir. Çeşitli markaların parlamayı azaltan pudraları ise yüzde 50'den fazla su içeriyor. Böylece cildinize uyguladığınızda ferahlatıcı bir his yaratıyor.

6. AMPULLERİ KAPATIN

Fazla sıcaklık kaynaklarını yok edin. Ampuller gereğinden fazla ısı yayar, tıpkı açık bilgisayarların yaptığı gibi. Ocak kullanmaya gerek kalmaması için taze yiyecekler tüketin.

7. AYAKLARINIZI SERİN TUTUN

Bu sıcak havalarda bir kova soğuk suya ayağınızı sokmak serinlemek için güzel bir alternatif olabilir. Eğer dışarı çıkacaksanız hava alan ayakkabıları tercih etmeniz doğru bir tercih olacaktır.

Mecrea