Sigara ve bira çalana hapis cezası

Sigara ve bira çalana hapis cezası

Samsun'da marketten sigara ve bira çalan kişiye mahkeme tarafından 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Samsun’da marketten sigara ve bira alıp para vermeden gittiği ileri sürülen şahıs yargılandığı mahkemece 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

Olay, İlkadım ilçesi Hasköy Mahallesi’nde 24 Şubat 2015 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, N.D.’ye(44) ait markete giden D.S.(19), 1 paket sigara ve 1 kutu bira alıp parasını vermeden marketten ayrıldı. Market sahibi N.D., D.S.’nin peşinden dışarı çıktı ve parasını istedi. Bu sırada D.S.’nin elini cebine atması sonucu bıçak çıkaracağını zanneden market sahibi kendisine müdahale etmedi.

D.S. olay yerinden kaçtı. N.D.’nin şikayeti üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanan D.S., gözaltına alındı. D.S., sigara ve birayı aldığını doğrulayarak parasını daha sonra vermek üzere aldığını ileri sürdü. Adliyeye sevk edilen D.S. serbest bırakıldı.

D.S. hakkında gasp suçundan Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasında tutuksuz olarak yargılanan D.S., 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.