Siirtte Petrol Bulundu Köylüler Sevinmedi

Siirtte Petrol Bulundu Köylüler Sevinmedi

Siirt'in Kurtalan ilçesindeki Mağrip Petrol sahasında 2.5 ay önce sondaj çalışmalarına başlanan Kapıkaya-2 kuyusunda, 33 graviteli, kaliteli petrol bulundu, ancak petrolün bulunması köylüleri sevindirmedi.

- Siirt'in Kurtalan ilçesindeki Mağrip Petrol sahasında 2.5 ay önce sondaj çalışmalarına başlanan Kapıkaya-2 kuyusunda, 33 graviteli, kaliteli petrol bulundu, ancak petrolün bulunması köylüleri sevindirmedi.

Batman-Siirt il sınırındaki Kurtalan ilçesinde bulunan Mağrip Petrol sahasında, TPAO mühendis ve işçilerinden oluşan arama ekibi, yaklaşık 2.5 ay önce Kıpakaya-2 adlı kuyuda başladıkları sondaj alışmaları sonucu 33 graviteli petrol tabakasına ulaştı. Çevre köylüler petrolün bulunmasına pek sevinmediklerini söyledi.

Kurtalan'ın Mağrip köyünde ikamet eden Mehmet Nezir Ala, köylerinde petrol çıkmasına sevinemediklerini belirterek, "Etrafımızın dört bir yanı petrol, ama hiçbir şeyden istifade etmiyoruz. Gençlerimiz boş boş geziyor, hepsinin de güvenlik sertifikası var. TPAO bu gençlerimizi buralarda görevlendirebilir. Kendi topraklarımızda bile petrol çıkınca hakkımızı alamıyoruz. O yüzden petrolün bulunup bulunmaması bizi bağlamaz, çünkü bize bir faydası yok” diye konuştu.

Köylerinde petrol bulunmasının işsizliği önlemesini beklediklerini belirten Murat Çicek ise bu beklentilerinin karşılanmadığı için petrole sevinmediklerini söyledi. Murat Çelik, "Köyümüzde petrol çıkıyor ama gençlerimizin hepsi işsiz. Bu petrolün bize hiç bir faydası yok. Biz buradaki çalışmalarda köyümüzdeki gençlerin çalıştırılmasını bekliyorduk. Köyümüzden hiç bir personel alınmadı. Bize ekonomik olarak hiç bir katkısı olmayan petrolü ne yapalım. Petrol çıkmasına köylüler olarak sevinemedik" diye konuştu.

Köydeki işsiz gençler ise petrolün çıkması ile ümitlendiklerini ancak bunun kursaklarında kaldıklarını dile getirdi.