Sıkılınca bunları yapabilirsiniz

Sıkılınca bunları yapabilirsiniz

Sıkılıp boş boş oturmak depresyona girmenize bile neden olabilir.

İşte sıkıntınızı geçirecek aktiviteler

- Artık neredeyse tüm gün boyunca yayınlanan defilelerin olduğu kanallar, belgesel kanalları var. Televizyonu açın ve bir belgesel kanalına geçin. Bakalım neye denk geleceksiniz. Aslanların hayatı sandığınızdan daha eğlenceli olabilir. En ünlü mankenlerin kıyafetlerini izleyin ve yeni moda akımlarını uygulamak için notlar alın.

- Sıkıntı aklın bir halidir. Eğer canınız sıkılıyorsa, aklınız size bir şey anlatmak istiyordur. Eğer dikkatle dinlerseniz, size gitmeniz gereken yönü gösterecektir.

- İdeallerinizi listeleyin, hayallerinizi maddeler halinde yazın. Bunlar size zor geliyorsa, piyangodan para çıkarsa yapacaklarınızı listeleyin. Kiminle ne yapacaksınız? Şimdiden mutlu oldunuz değil mi? Eski sevgililere yapılacak nispet organizasyonlarını da listeye ekleyebilirsiniz.

- Kendinize muhteşem bir film günü armağan edin! En sevdiğiniz filmleri çekmeceden çıkarın. Çayınızı, kahvenizi, soğuk içeceğinizi, tüm kilo aldıran abur cuburları da hazırlayın ve muhteşem bir gün ve isterseniz gece yaşayın. En fazla kaç film seyredebilirsiniz?

- Paten yapmayı, resim yapmayı veya seramik yapmayı... Yeni bir şey öğrenin, mesela bir dil.

- Evinizin etrafında veya bir parkta veya deniz kenarında, nerede isterseniz, yürüyün.

- Eski usul, klavyede değil, kağıt kalemle mektup yazın. Zarfa koyun ve en yakın arkadaşınıza gönderin. Postaya verin ve evet hala PTT var.

- Arkadaşlarınızı akşam yemeğine davet edin. Annenizi veya dayınızı çağırın. Güzel bir yemek hazırlayın ve şık bir sofra kurun. Yemek yapmayı bilmiyorsanız, internetten domates soslu spagetti tarifini bulun ve yanına kocaman bir salta yapın. Bir de şarap açarsanız, her şey tamam demektir.

- Başkasının işine yarayacak bir şey yapın. Birinin gününü aydınlatın ve gülümsemesini sağlayın. Evde kocaman bir kek yapın ve öğle tatilinde veya iş çıkışında en yakın arkadaşınıza, sevgilinize götürün. Duygularınızı ve onu tanımaktan duyduğunuz mutluluğu anlatan bir elektronik posta yazıp, sizin için değerli olan insanlara yollayın.

- Bir alışveriş merkezine gidin. Güzellik bölümündeki ürünleri kullanın, parfümleri deneyin veya elektronik eşyalara bakın. En son hangi ürünler çıkmış, en özellikleri var. Ayrıca tanıtım amaçlı dağıtılan ürünlere de sahip olabilirsiniz. Eşantiyonlar, anı olarak kalır. Son çıkan kitaplara bakın.