Şile'de Parçalanmış Kadın Cesedi Bulunması

Şile'de Parçalanmış Kadın Cesedi Bulunması

Çöp döküm alanında cesedi parçalanmış halde bulunan Güneş Kanak'ı öldürdüğü iddia edilen kişi hakkında, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı

İSTANBUL (AA) - Şile'de, çöp döküm alanında cesedi parçalanmış halde bulunan Güneş Kanak'ı öldürdüğü iddia edilen kişi hakkında, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Şile'de çöp döküm alanında parçalanmış cesedi bulunan Güneş Kanak'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Kadıköy'de bir apartmanda kapıcılık yapan Bayram Fidan ile bir çocuk annesi Güneş Kanak'ın ilişki yaşadıkları anlatıldı.

Olay tarihinde Güneş Kanak'ın 14 yaşındaki kızı Y.K.'nın, annesinden 3 gün haber alamaması üzerine polise başvurduğu ifade edilen iddianamede, Kanak'ın kayıp şahıs olarak bir süre arandığı aktarıldı.

İddianamede, Şile Jandarma Komutanlığı'na yapılan ihbarda Şile'deki bir çöp döküm sahasında parçalanmış kadın cesedi bulunduğu belirtilerek, yapılan araştırmada cesedin Güneş Kanak'a ait olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Güneş Kanak'ın telefon iletişim kayıtlarından şüpheli Bayram Fidan'a ulaşıldığı aktarılan iddianamede, Fidan'ın suçunu itiraf ettiği belirtildi.

Fidan'ın ifadesinde Kanak ile kendisinden para istemesi nedeniyle tartıştıklarını, sopayla başına 3 kez vurarak ölümüne sebebiyet verdiğini, cesedi tek başına taşıyamayıp, gizleyemeyeceğini düşünerek testere ve bıçakla parçaladığını, parçaları da poşete koyarak 3 ayrı çöp konteynerine attığını söylediği aktarıldı.

İddianamede, Fidan hakkında, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame kabul edildi. Bayram Fidan'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.


- Olay

Şile'de 13 Ağustos 2015'te çöp döküm sahasında kollar ve ön deri parçasından oluşan bir kadın cesedi bulunmuştu. İncelemede, cesede ait baş, bacaklar ve iç organları ile kemikler bulunamamıştı.

Yapılan araştırmada, cesedin Güneş Kanak'a ait olduğu belirlenmişti. Olayla ilgili Kanak'ın telefon kayıtlarını inceleyen polis, kadının en son Bayram Fidan ile görüştüğünü tespit etmişti.