SİLOPİDE 2 POLİSİN ŞEHİT EDİLMESİ -ŞEHİT POLİS MEMURU MUHARREM ÜNLÜ, MECİTÖZÜ İLÇESİNE BAĞLI KOZÖREN KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ -İÇİŞLERİ BAKANI GÜNEŞ: GÜVENLİK BİRİMLERİ HER TÜRLÜ KONUDA HER TÜRLÜ ÖNLEMİ

SİLOPİDE 2 POLİSİN ŞEHİT EDİLMESİ     -ŞEHİT POLİS MEMURU MUHARREM ÜNLÜ, MECİTÖZÜ İLÇESİNE      BAĞLI KOZÖREN KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ     -İÇİŞLERİ BAKANI GÜNEŞ:      GÜVENLİK BİRİMLERİ HER TÜRLÜ KONUDA HER TÜRLÜ      ÖNLEMİ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerce ateş açılması sonucu şehit olan polis memurlarından Muharrem Ünlü (29), Çorum'un Mecitözü ilçesinde toprağa verildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerce ateş açılması sonucu şehit olan polis memurlarından Muharrem Ünlü (29), Çorum'un Mecitözü ilçesinde toprağa verildi.

Askeri helikopterle Ankara'dan Mecitözü'ne getirilen şehit polis için hükümet konağı önünde tören düzenlendi.

Törene şehidin babası Abdullah Ünlü, kardeşleri ve akrabalarının yanı sıra İçişleri Bakanı Osman Güneş, CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, Çorum Valisi Nurullah Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tabutun hükümet konağı önüne getirilişi sırasında fenalaşan Ünlü'nün yakınlarına, sağlık ekipleri müdahale etti.

İl Emniyet Müdürü Emre, terörü lanetlediği konuşmasında, kardeşçe dostça yaşayan, etle tırnak gibi olan insanların, istismar edilmeye çalışıldığı belirterek, şunları kaydetti:

"Buradaki amaç açıktır. Böl, parçala, yönet. Dünyanın en güzel insanlarının yaşadığı ülkemizde, insanlarımız tarih boyunca birbirine düşman edilmeye çalışılmıştır. Kalleş ve taşeron PKK terör örgütüne kendilerince büyük destekler verilmeye çalışılmaktadır. Dün ülkemizi işgal edenlerin bugün bizzat kendi topraklarında açtıkları kamplarda, kinle beslenen, eğitilen ve açılan televizyonlarla düşmanlığa yönlendirilen aklını kaybetmiş bazı hainler, aynı değerleri taşıyan, kendi ülkesinin insanına saldırabilmektedir. Basiretlerini o kadar kaybetmişlerdir ki attıkları taşın kendi kardeşini yaraladığını, hayatını aldığını görememektedirler."

Şehit polis Ünlü'nün cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kozören köyünde defnedildi.

İçişleri Bakanı Güneş, katıldığı cenaze törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, karanlık mihraklar tarafından gerçekleştirilen bu hain saldırıda 2 vatan evladının şehit olduğunu belirterek, "Bunlar karanlık mihraklar. Ülkeyi karıştırmak isteyen insanlar. Aslında bunlara insan bile dememek lazım. Bunlar ortalığı bulandırmaya çalışan, halkı infiale sevk etmeye çalışan, kandan beslenen mihraklardır. Türkiye Cumhuriyeti bunların üstesinden gelmeyi bilir. Güvenlik birimleri her türlü konuda her türlü önlemi almış durumda. Hemen olayın akabinde karşı operasyonlar başlatıldı. Gereken neyse o hiç çekinmeden yapılacaktır. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.