Sınav öncesi FETÖ mülakatı !

Sınav öncesi FETÖ mülakatı !

Konya'da yürütülen FETÖ soruşturmasında polis olmak isteyenlere sınav öncesi bakın neler sormuşlar...

Konya’da yürütülen FETÖ soruşturmasında örgütün, polis ve adliyede katip olmak isteyen kişileri sınav öncesi “örgüte bağlılık” mülakatına soktukları ortaya çıktı.

Konya’da yürütülen FETÖ soruşturmasında örgütün, polis ve adliyede katip olmak isteyen kişileri sınav öncesi “örgüte bağlılık” mülakatına tabi tuttuğu ortaya çıktı. Örgütte çeşitli pozisyonlarda görev yapan şüpheli A.S. emniyetteki ifadesinde, Polislik ve adliyede katiplik sınavı açılacağında “eyalet imamı”nın “büyük bölge imamları”nı topladığını ifade ederek şu bilgileri verdi:

“Belirlenen isimleri, cemaate ait yurda toplayarak mülakat yaparlardı. Mülakatta genel olarak, ‘Cemaatte ne kadar kaldın?’, ‘Cemaate gelip gidiyor musun?’, ‘Gülen’i kendine hoca olarak kabul ediyor musun?’, ‘Fetullah Gülen’in kitaplarını okuyor musun?’ gibi sorular yöneltilerek birden beşe kadar derecelendirme yapılıyordu. Bu, cemaate bağlılık derecesiydi. Dereceye girenlerin isimleri Ankara’ya gönderiliyordu. Cemaate bağlılığı tespit edilenler ve sınava girmesi istenenler, cemaatin yurdunda 20 günlük kampa alınır, ders çalıştırılırdı. Duyduğum kadarıyla bu süre zarfında sınavda çıkacak sorular ve cevaplar kampa katılanlara ezberletilirdi.”

AA