Sınavlar iptal olacak mı? Bakan Selçuk'tan gece yarısı açıklaması

Sınavlar iptal olacak mı? Bakan Selçuk'tan gece yarısı açıklaması
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı televizyon programında velilerin ve öğrencilerin merakla beklediği sınavlar ertelenecek mi sorusuna yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında tam kapanma döneminde eğitim hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk koronavirüs salgını döneminde eğitim faaliyetlerine ilişkin, "Böyle zor bir dönemde çocukların, velilerin yanında olmak bu süreçte yoğun bir mesai yapmayı gerektiriyor." ifadelerini kullandı.Bakan Selçuk şunları kaydetti: "Pandemide OECD ülkeleri içerisinde en fazla okul kapatan 4. ülkeyiz. Bu bize Türkiye'nin çok kontrollü gittiğini gösterir. Türkiye önce sağlık ilkesini çok fazla dikkate alıyor." ifadelerini kullandı.

UZAKTAN EĞİTİMDE NE DURUMDAYIZ?

Uzaktan eğitimde tatmin edici sonuçların alındığını belirten Selçuk,"Tatmin edici sonuçlar aldığımızı düşünüyoruz. Bunu neye göre belirliyoruz? Bunu dünyadaki sistemlerin işleyişle kıyaslayarak belirliyoruz. Öğretmenlerimiz ve ailelerimizle çevrimiçi görüşmeler yapıyoruz. Onların uzaktan eğitim süreciyle ilgili geri bildirimleri almaya devam ediyoruz" dedi.

EK ATAMALAR OLACAK MI?

Öğretmen ataması konusuna değinen Bakan Selçuk, "Bize düşen onlara düşen bu hakkı teslim etmek için daha çok çalışmak. Uzun yıllar boyunca AK Parti döneminde 40 bin atama yapıldı. Bu sene salgın koşulları nedeniyle 20 bin ile sınırlı kaldı. Bunun artması noktasında arzumuz ve başvurumuz var. Bu talepler devam ediyor. Bütçe imkanları çerçevesinde ne yapılabilirse yapacağız. Engelli öğretmenlerin atanmaları konusunda da çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor." ifadelerini kullandı.

"BUGÜNLERDE HEPİMİZİN GÜLMEYE İHTİYACI VAR"

Sosyal medyada 20yearschallenge akımına katılan ve Marlon Brando'nun fotoğrafına yer veren Selçuk bunun nedenini açıkladı. Selçuk, "Herkes kendi fotoğrafını paylaşıyor ama ben hem bu 'challenge' muhabbetine dikkat çekmek hem de küçük bir gülümseme olsun küçük bir nükte olsun istedim. Bugünlerde hepimizin gülmeye ihtiyacı var" dedi.

İL DIŞI TAYİNLERDE SON DURUM

İl dışı tayin konusunda Bakan Selçuk, "2021 yılı yer değiştirme işlemleri zamanı geldiğinde yapılıyor. 3 ayrı atama pozisyonu söz konusu. Temmuz ayında başlayarak Ağustos ayı sonuna kadar planladık. Haziran ayı içinde duyurulacak." dedi.

SINAVLAR İPTAL OLACAK MI?

Sınavların iptal olup olmayacağına ilişkin konuşan Bakan Selçuk, "Bir dönemde 3 sınav yapmamız gerekirken, tek sınav yapıyoruz. Bizim bir not vermemiz gerekiyor. Hiç merak etmesinler. Onların hayrına olmayan hiçbir şey yapmayız. Geleceği de düşünmek zorundayız." ifadelerini kullandı.