Singapur'da yeni salgın: İki günde 165 kişide görüldü!

Singapur'da yeni salgın: İki günde 165 kişide görüldü!
Güncelleme:

Singapur'da dang humması adında insanlara sivrisineklerden bulaşan yeni bir virüs ortaya çıktı. Dang humması, iki günde 165 kişide görüldü.

Singapur'da geçen haftadan bu yana 872 yeni dang humması vakası tespit edilirken, ülkede son iki günde 165 kişide dang humması görüldü.


The Straits Times'taki habere göre, Ulusal Çevre Ajansından yapılan açıklamada, Singapur'da geçen haftadan bu yana 872 yeni dang humması vakasının tespit edildiği kaydedildi.

Geçen haftaki vaka sayısının 2013'ten bu yana haftalık olarak tespit edilen en yüksek sayı olduğuna işaret edilen açıklamada, son iki günde 165 kişide dang humması görüldüğü belirtildi.

BAZI VAKALARDA ÖLÜMCÜL OLABİLİYOR

Açıklamada, 2020'nin başından bu yana 12 kişinin dang humması nedeniyle yaşamını yitirdiği ifade edildi. Dang humması virüsü, insanlara sivrisinekler aracılığıyla bulaşıyor. Kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateşe sebebiyet veren hastalık, bazı vakalarda ölümcül olabiliyor. Vakalar, genellikle yağış mevsimleri olarak bilinen haziran-eylül ve aralık-mart dönemlerinde artış gösteriyor.
Kaynak Yeniçağ: Ölümün yeni adı: Dang Humması: Koronaya “iş ortağı” geldi: Yeni salgın iki günde 165 kişide görüldü.