Sınırda yakalanan YPG'lilerin kimliği şoke etti

Sınırda yakalanan YPG'lilerin kimliği şoke etti

Şırnak'ta yakalanan YPG'li iki teröristin Çek Cumhuriyeti uyruklu olduğu öğrenildi.

Şırnak'ta düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin iki üyesi yakalandı. İki YPG'linin Çek Cumhuriyeti uyruklu olduğu öğrenildi.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu YPG saflarında yer alan 'Serxwebun Botan' kod adlı Miroslav Farkas ile 'Zelane Botan' kod adlı Marketa Vselichova'ya yönelik operasyonu Şırnak Terörle Mücadele'ye bağlı özel ekip düzenledi.

Operasyonun Türkiye’de YPG saflarındaki yabancılara yönelik yapılan ilk operasyon olduğu kaydedildi.

ÖZEL EKİP KISKIVRAK YAKALADI

Akşam'dan Bülent Şanlıkan'ın haberine göre teröristlerin amacı sınırı geçerek Türkiye’ye kaçak yollarla girmekti.

Farkas’ın YPG saflarında keskin nişancı olduğu,  Vselıchova’nın ise Avrupa- Suriye arasında lojistik, sağlık ve eleman temini yaptığı iddia ediliyor. İki YPG'li çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu

İkili  Avrupa'dan YPG'ye silah sevkıyatını organize etmekle suçlanıyor. Farkas'ın Fransa’nın Lejyon kampında eğitildiklerini ve 2015 yılından bu yana Suriye'de YPG militanı olarak savaştıklarını söylediği iddia ediliyor.

582d3825c03c0e3858aec270.jpg

Zelane Botan kod adlı Marketa Vselichova'nın  (23) YPG'ye katıldığı daha önce bazı yabancı sitelerde de haber olmuş. Vselichova'nın üniversitede okurken Aralık 2015'te YPG'ye katıldığı iddia ediliyor. 

582d3895c03c0e3858aec27c.jpg

YPG'ye yakın hesaplar daha önce sosyal medyada 'Serxwebun Botan' kod adlı Miroslav Farkas'a ilişkin paylaşımlarda bulunmuş.

Akşam