Şirketlere FETÖ operasyonu: 15 kişi gözaltında

Şirketlere FETÖ operasyonu: 15 kişi gözaltında

FETÖ'ye mali destek veren şirketlere FETÖ operasyonu yapıldı. Operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

FETÖ'ye mali destek sağladıkları gerekçesi ile Ankara'da 7 şirkete operasyon yapıldı. Operasyonda 15 kişi gözaltına alınırken, 10 kişiye ulaşılamadı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Mali Suçlar Bürosu tarafından yapılan soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'ye mali destek sağladıkları gerekçesiyle Ankara'da 7 şirkete operasyon yapıldı. Operasyonda 15 kişi gözaltın alındı.

10 KİŞİ ARANIYOR

Kaçakçılık ve Mali Suçlar Bürosu Savcılığı, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)raporları, yapılan teknik takip ve bazı ihbarlar sonucu Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mali destek sağladığını tespit ettiği bazı şirketler hakkında soruşturma başlattı. Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu şirketlere yönelik operasyon yaptı. Soruşturma kapsamında gözaltı kararı bulunan 27 şirket yöneticisi ve çalışanından 15'i gözaltına alındı.

İki kişinin başka suçtan tutuklu olduğu tespit edilirken, 10 kişiye ulaşılamadı. Gözaltın alınanlar emniyete götürülürken, adreslerinde bulunamayan 10 kişiyi yakalamak için çalışmaların sürdüğü belirtildi.