Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi: Sağlık Hizmetleri Aksamadan Sürüyor

Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi: Sağlık Hizmetleri Aksamadan Sürüyor

ŞIRNAK Devlet Hastanesi Başhekimi Cemal Bulut, sokağa çıkma yasağı ve PKK'lılara karşı operasyonların sürdüğü kentte sağlık hizmetlerinin aksamadan...

ŞIRNAK Devlet Hastanesi Başhekimi Cemal Bulut, sokağa çıkma yasağı ve PKK'lılara karşı operasyonların sürdüğü kentte sağlık hizmetlerinin aksamadan devam ettiğini söyledi.

Şırnak'ta PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların temizlenmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, jandarma ve polis özel harekat timlerinin katıldığı ve Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi operasyonu sürüyor. 14 Mart tarihinde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyonlar kapsamında, güvenlik güçleri ile teröristler arasında zaman zaman çatışma çıkıyor.

Operasyon ve çatışmalara rağmen kent merkezi ile ilçelerden gelen hastalar, Şırnak Devlet Hastanesi'nde muayene edilerek, gerekli tedavileri yapılıyor. Hastalar, 112 Acil Servisi arayarak hastalıkları hakkında bilgi verdikten sonra, güvenlik güçlerinin kontrolünde ambulanslarla evlerinden alınarak, tedavileri yapıldıktan sonra yine aynı şekilde evlerine bırakılıyor.

Hastanede tedavi gören diyaliz hastası 30 yaşındaki Ahmet Durak, ambulans ile evinden alındıktan sonra getirildiği hastanede gerekli tedavisinin yapıldığını belirterek, "Hastane yetkililerinden Allah razı olsun. Bize çok yardımcı oldular. Ben altı yıldır diyalize giriyorum. Haftada 3 kez diyalize girmem lazım. Yemeğinden, banyosundan ve her türlü hastane imkanından faydalanıyoruz.Gerçekten hastane şartları çok temiz ve güzel adeta 5 yıldızlı hizmet veriliyor" dedi. Bir başka diyaliz hastası 43 yaşındaki Emin Bayram da, 18 yıldır diyaliz makinesine bağlandığını ve hastanede sunulan hizmetten duyduğu memnuniyeti anlattı.

Uludere'nin Ortasu Köyü'nden doğum için Şırnak'a ambulansla getirilen 26 yaşındaki Münevver Encü, doğum sancılarından sonra 112 acil ambulansa haber verdiklerini ve Şırnak Devlet Hastanesi'nde sağlıklı bir erkek çocuğu dünyaya getirdiğini anlattı. Hastanedeki tüm ekibin doğumu için seferber olduğunu ifade eden Encü, "Hastanedeki başta doktor ve hemşireler olmak üzere herkese teşekkür ederim. Köyden buraya kadar ambulansla getirdiler. Hastanede herhangi bir sıkıntı olmadan sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim. Çocuğumla hastane yetkilileri çok iyi ilgileniyorlar. Çocuğun adını da Muhammed Yusuf koyduk" diye konuştu.

Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Tuğrul Kaplan, Münevver Encü'nün sağlıklı bir bebek dünyaya getirdiğini ve sokağa çıkma yasağı boyunca birçok doğum hastasına aynı şekilde sağlık hizmeti sunduklarını söyledi.

Operasyon ve çatışmalara rağmen hastanede sağlık hizmetlerinin hiç aksamadığını kaydeden Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi Cemal Bulut, şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığı'nın personel takviyesi ile beraber hastanede sağlık hizmetini kesintisiz ve en üst düzeyde vermeye devam ediyoruz. Gerek diyaliz, gerekse acil ve diğer poliklinik hizmetlerimiz aksamadan sürmektedir. Hastaların mağdur olmaması için bütün gerekli tedbirler alınmıştır. Bütün branşlarda uzman hekim ve personelimiz mevcuttur. Sağlık hizmetlerini 7 gün 24 saat süreyle veriyoruz. Ulaşım imkanı olmayan hastalarımızı, hastane araçları yada ambulanslarla evlerinden alıyoruz. Gerekli muayene, tetkik ve tedavileri yapıldıktan sonra yine aynı araçlarla evlerine geri bırakıyoruz."

FOTOĞRAFLI