Şırnak'ta 499 PKK’lı öldürüldü !

Şırnak'ta 499 PKK’lı öldürüldü !

Şırnak'ta PKK’lı teröristlere karşı 14 Mart’ta başlatılan terör operasyonları bitti.

Operasyonlar boyunca toplam 499 terörist etkisiz hale getirilirken, bin 544 el yapımı patlayıcının da imha edildiği bildirildi.

Terör operasyonlarının tamamlandığı Şırnak’ta önceki gün yedi terörist öldürüldü, bir terörist de teslim oldu. Operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 499’a yükseldi.

Şırnak merkezde terör örgütü PKK’ya yönelik 14 Mart’ta başlatılan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftci Operasyonu” sona erdi. Bugüne kadar 499 teröristin etkisiz hale getirildiği kentte, operasyonun son gününde de çok sayıda mühimmat ele geçirildi.Genelkurmay Başkanlığı tamamı kontrol altına alınan il merkezinde önceki gün yedi PKK’lı teröristin öldürüldüğünü, bir teröristin de teslim olduğu açıkladı. Kentte 34 el yapımı patlayıcı imha edilirken, operasyonda imha edilen el yapımı patlayıcı (EYP) sayısının toplam bin 544 olduğu ifade edildi. 

Arkadaşlarını gömdüler

Güvenlik güçleri farklı yerlerde saklanmış 28 boru tipi el yapımı patlayıcıyı da ele geçirdi. Aramalarda tıbbi malzemenin yanı sıra çok sayıda mühimmat da bulundu.

Operasyonların son gününde de çok sayıda tünel, sığınak, depolar ve mühimmat ele geçirildi. Örgüt mensuplarınca gömüldüğü belirlenen bir teröristin cesedi de toprak altından çıkarıldı. 

Türk bayrakları asıldı

Şırnak’ta tamamlanan operasyon sonrasında resmi araçlardan sanatçı Mustafa Yıldızdoğan’ın seslendirdiği ’Ölürüm Türkiyem’ şarkısı çalındı. Bazı güvenlik güçleri de havaya ateş açarak kutlama yaptı. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği kent merkezindeki yüksek binalar ile çeşitli noktalara Türk bayrakları asıldı. Tamamı kontrol altına alınan Nusaybin’de de 14 el yapımı patlayıcı imha edildi. Buradaki operasyonda, imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı toplam bin 256 olarak açıklandı. 

Tunceli’deki terör karargâhı imha edildi

PKK’nın Pülümür, Bingöl ve Erzurum gruplarının kış aylarında üslenme alanı olarak kullandığıTunceli’nin Pülümür ilçesindeki Manav Deresi bölgesinde bulunan ana kampına Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Harekat Timleri tarafından hava destekli kapsamlı operasyon düzenlendi. 3 gün önce başlatılan operasyon kapsamında Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’ndan havalanan çok sayıda helikopter tarafından bölgeye jandarma özel harekat timleri indirilirken, Kobra helikopterleri ile bölgede konuşlu topçu birlikleri de yoğun ateş altına aldı. 

Bomba malzemeleri

Boyları 20 metreyi aşan sık meşe ağaçlarıyla kaplı olan Sevdim Ormanları’nda sürdürülen operasyonda çok sayıda bomba malzemesi, yakıt, el yapımı bombaların yapımında kullanılan 33 dolu tüpün yer aldığı ana karargahın yanısıra irili ufaklı bir çok kamp da kullanılamaz hale getirildi. Operasyonlar önceki gece tamamlanırken, bölgedeki askerler ise helikopterlerle bölgeden alınarak üslerine taşındı. 

Operasyonda iki ayrı sığınak içinde, patlayıcı kullanımında kullanılan 12 kiloluk 29 dolu mutfak tüpü, 3 kiloluk 4 mutfak tüpü, 1 güneş enerjisi paneli, 1 adet 1000 KW’lık Jeneratör, 50 litre benzin, 50 litre mazot, 20 bidon, 200 pil, 2 batarya bloğu, 10 koli bandı, 220 metre hortum, bol miktarda muhtelif gıda ve tıbbi malzemenin ele geçirildiği bildirildi. 

Dağlıca’da mühimmat dolu 2 mağara

Yüksekova’nın Dağlıca bölgesinde düzenlenen operasyonda ise PKK’lı teröristlerin cephanelik olarak kullandığı iki ayrı mağarada silah ve mühimmat ele geçirildi. 2 Haziran’da düzenlenen operasyonda iki ayrı mağarada 
1 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 roketatar, 19 el bombası, 3 roketatar mühimmatı, 5 roketatar sevk fişeği, 1292 adet 12.7 mm fişek, 1382 Biksi makineli tüfek fişeği, 3614 Kaleşnikof fişeği, bir roketatar optik nişangahı, 1 keskin nişancı tüfeği dürbünü, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan fünyeler ateşleme kablosu, 3 hazır tol cihazı, 2 telsiz tol kutusu, krokiler, 50 kilo  amonyum nitrat ile jeneratör, fırın ile çok sayıda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi. 

Şemdinli’ye hava harekâtı

Şemdinli kırsalında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce  kullanıldığı tespit edilen silah mevzisi, sığınak, barınak ve mağaralar hava  harekatı ile yok edildi.