Şırnak'ta Şehit Olan Asker İçin Tören

Şırnak'ta Şehit Olan Asker İçin Tören

Uludere ilçesinde tankın uçuruma yuvarlanması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Özcan Mutlu'nun cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Balıkesir'e gönderildi

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın İdil ilçesindeki uçuruma yuvarlanan tankın içinde şehit olan Uzman Çavuş Özcan Mutlu için tören düzenlendi.

Şırnak Jandarma Komutanlığındaki tören, şehit Mutlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşının katafalka konulması ve öz geçmişinin okunmasıyla başladı.

Jandarma İstihkam Yüzbaşı Devrim Şimşek yaptığı konuşmada, şehit kanları ile kazanılan vatan uğruna seve seve canını feda eden kahraman şehidi doğduğu topraklara uğurladıklarını söyledi.

Özcan Mutlu'nun vatanı, milleti ve bayrağı için şehit düştüğünü vurgulayan Şimşek, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve muhafaza etme kararından asla vazgeçmeyecek, asil şehit kanları ile sınırları çizilen kutsal vatan topraklarının koruyucusu olmaya devam edeceğiz." dedi.

Dua okunmasının ardından şehit Mutlu'nun naaşı toprağa verilmek üzere memleketi Balıkesir'e gönderildi.

Törene Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, 48. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Vahap Özoğlu, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Sami Özturhan, Emniyet Müdürü Celal Sel, silah arkadaşları katıldı.

Önceki gün Şırnak'ın Uludere ilçesi kırsalında devam terör operasyonu sırasında mevzi almaya çalışan tankın uçuruma yuvarlanması sonucu Uzman Çavuş Özcan Mutlu şehit olmuş, bir asker de yaralanmıştı.