Şırnak'ta son durum: PKK ağır silahlarla vuruluyor

Şırnak'ta son durum: PKK ağır silahlarla vuruluyor

Şırnak'ta teröristlerin yüzde 93'ü temizlenirken, çatışmalar iki mahallede yoğunlaştı.

Şırnak'ta, ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve bununla birlikte başlatılan operasyonlar devam ederken, yüzde 93'ü PKK'lı teröristlerden arındırılan kentte, çatışmaların 2 mahallede yoğunlaştığı belirtildi. Güvenlik güçleri, Yeni ve Bahçelievler mahallelerinde PKK hedeflerini ağır silahlarla yoğun ateş altına aldı.

Şırnak kent merkezinde PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, patlayıcılarla tuzaklanan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla asker ve polisin müşterek 14 Mart'ta başlattığı "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi Operasyonu" sürüyor. Köy korucularının da destek verdiği operasyonlarda PKK'lıların Yeni ve Bahçelievler mahallelerinde sıkıştırıldığı, 4 koldan ilerleyen güvenlik güçlerinin 2 mahalleyi tank atışı ile yoğun ateş altına aldığı belirtildi. Mahallelere giren zırhlı araçların PKK'lı teröristleri ateş altına alındığı anları saniye saniye görüntülenirken, ağır silahlarla vurulan teröristlerin kaçışına da izin verilmediği de belirtildi.

Şırnak'ta son durum: PKK ağır silahlarla vuruluyor

Şırnak merkez Yeşilyurt, Gazipaşa, İsmetpaşa, Cumhuriyet ve Dicle mahallelerinde ise, bomba arama çalışmaları sürerken, tuzaklanan patlayıcılar imha ediliyor ve barikatlar kaldırılarak, hendekler kapatılıyor. Yüzde 93'ü PKK'lılardan arındırılan Şırnak'taki operasyonda güvenlik güçleri çemberi giderek daraltırken, Yeni ve Bahçelievler Mahallelerinde PKK'lılara "Teslim ol" çağrıları yapılıyor.

Şırnak'ta son durum: PKK ağır silahlarla vuruluyor

Yetkililer, 70 gündür devam eden operasyonda, 62'si sağ ve yaralı olmak üzere toplam 409 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini, bin 125 el yapımı patlayıcının imha edildiğini belirtti. Operasyonda şimdiye kadar 20 korucu, asker ve polis şehit olurken, 145 güvenlik görevlisinin de yaralandığı belirtildi.

 

DHA