Şırnak'taki Terör Operasyonu

Şırnak'taki Terör Operasyonu

Şırnak ve Silopi'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 170'e ulaştı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak ve Silopi'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 170'e yükseldi.

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.

Yüzde 40'ı tamamlanan operasyon Yeşilyurt, Dicle ve Cumhuriyet mahallelerinde yoğunlaşırken, güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Güvenlik güçlerinin ilerlemesini yavaşlatmak isteyen teröristler, tuzakladıkları el yapımı patlayıcıları infilak ettirerek, evlerin duvarlarında açtıkları deliklerden ateş açıyor.

Tuzaklanan patlayıcıları imha ederek ilerleyen güvenlik güçleri, teröristlere sık sık "teslim ol" çağrısında bulunuyor.

Son 24 saatte 8 teröristin etkisiz hale getirildiği kent merkezindeki operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 167'ye ulaştı.

Güvenlik güçleri, bugüne kadar 444 el yapımı patlayıcıyı bertaraf ederken, 98 barikatı kaldırdı ve 12 çukuru kapattı.

Teröristler, terk ettikleri evleri ateşe vererek çekiliyor, çalışmalarda PKK'lılara ait çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü il merkezine girişlere izin verilmiyor.

- Silopi'de operasyon sürüyor

İlçe merkezinde geçen hafta düzenlenen terör saldırısının ardından güvenlik güçlerinin operasyonu sürüyor.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçede bugüne kadar 3 terörist etkisiz hale getirildi, 11 el yapımı patlayıcı imha edildi.