Şırnak'tan acı haber: 2 asker şehit

Şırnak'tan acı haber: 2 asker şehit
Güncelleme:

Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 asker şehit oldu. Operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Efe Osman Apaydın'ın bir ay önce de başka bir çatışmada yaralandığı ortaya çıktı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 asker şehit oldu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına bağlı birliklerce Bestler Dereler bölgesinde sürdürülen operasyonda bir grup teröristle sıcak temas sağlandı. Teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu 2 asker ağır yaralandı. Helikopterle Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılan askerler, müdahaleye rağmen şehit düştü.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK’dan yapılan açıklamada, "23 Nisan 2017 tarihinde saat 07.30 sularında Şırnak/Bestler-Dereler kırsalında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

BİR AY ÖNCE DE YARALANMIŞ
Şırnak’taki saldırıda şehit düşen askerlerden birisinin 26 yaşındaki jandarma uzman çavuş Efe Osman Apaydın olduğu öğrenildi. Şehit uzman çavuş Apaydın’ın bir ay önce de çatışmada yaralandığı ortaya çıktı.

Şırnak'tan acı haber: 2 asker şehit - Resim : 1

Üç yıllık uzman çavuş olan, Meltem Apaydın’la evli  2 çocuk babası Efe Osman Apaydın’ın şehit düştüğü haberi, Niğde’de oturan baba evine askeri yetkililer tarafından verildi. Uzman çavuş Efe Osman Apaydın’ın 24 Mart’ta yine teröristlerle çıkan çatışmada omzundan yaralandığı tedavisinin tamamlanmasının ardından tekrar görevine döndüğü belirtildi. Şehit Efe Osman Apaydın’ın  Niğde’de toprağa verileceği bildirildi.

 

Çatışma çıktı: Şehit ve yaralılarımız varDiyarbakır'da çatışma: 1 şehit

 

Şırnak'tan acı haber: 1 şehit, 1 yaralıŞırnak'tan acı haber: 1 şehit, 1 yaralı

 

Şırnak'ta çatışma: 2 asker şehit olduŞırnak'ta çatışma: 2 asker şehit oldu

 

AA