Site sakinleri isyan etti

Site sakinleri isyan etti

Aydın'da site sakinleri, otelin önlerindeki plajı şezlong ve şemsiyelerle işgal ettiğini söyledi.

Aydın Didim İlçesi'nde site sakinleri, bu yıl hizmete giren Aurum Moon Resort Otel'in, önündeki plaja şemsiye ve şezlong koyarak işgal ettiğini ileri sürdüler. Otel yöneticileri ise herhangi bir işgalin söz konusu olmadığını koydukları şezlong ve şemsiyelerden site sakinlerinin de yararlanabileceğini kendilerine de ilettiklerini söylediler.

Altınkum Mahallesi Yeşilkent Mevkii'ndeki Gaye-1 Sitesi Yörecisi Kemal İlhan Özcan, beraberindeki beş site sakiniyle birlikte, açıklama yaparak beş yıldızlı Aurum Moon Resort Otel'in ön kısmındaki plaja şemsiye ve şezlong koyarak kıyı işgali yaptığını öne sürdü. Özcan, söz konusu otelin mülkiyet sınırının 31 dönüm 500 metrekare olduğunu belirterek, "Otelin Alakart restoranı belediyeye terkedilen parkın içerisinde kalmaktadır. Burası toplamda 105 dönümlük bir yerken, plan tadilatı yapılarak 31 dönüme düşürüldüğünde parkın olduğu alan belediyeye terk edilmişti. Sahildeki amfi tiyatro da bu alan içerisindedir. Fakat belediye, kendi alanına sahip çıkmamaktadır. Bu alanların Mal Müdürlüğü tarafından belediyeye terk edildikten sonra herhangi bir şekilde ticari amaçla kullanılması durumunda mülkiyetin Maliye Hazinesi'ne geri döneceği şartı vardır. Biz şikayetlerimizi Belediyeye, Ka ığa, Mal Müdürlüğüne ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yazılı olarak yaptık. Bazı yerlerin yıkım kararı var. İnşaat sırasında mühürlü yerler var. Fakat ona rağmen alakart restoranı ve amfi tiyatronun bulunduğu alan kullanılmaya devam ediyor" dedi.

'KIYI KANUNU UYGULANSIN'

3621 sayılı Kıyı Kanunu'na göre kıyı çizgisi ile kıyı kenar çizgisi arasında kalan alanların devletin hüküm ve tasarrufu altında olduğunu ve özel mülkiyete konu olamayacağına dikkati çeken Özcan, "Mülkiyete dair kazanılmış hak ilkeleri dahi kıyılarda geçerli kabul edilmemektedir. Kıyılar, herhangi bir tahsis işlemine gerek olmaksızın herkesin serbestçe yararlanmasına sunulmuş sahipsiz kamu malıdır. Hiçbir karşılık ödemeksizin herkesin, kıyılardan ortaklaşa yararlanma hakkı vardır. Kıyıların devamı niteliğindeki sahil şeritlerinin kullanımında da kamu yararı gözetilmesi gerekmektedir. Altınkum Mahallesi'nde Yeşilkent ve Gaye 1 siteleri arasındaki eskiden "Azot Tesisleri" olarak bilinen yeri satın alan Aurum Otel, halka ve belediyeye ait olan kamu alanına, ne olduğu belirsiz betonarme yapılar inşa ederek sahili kapatmaktadır."

'OTEL YETKİLİLERİNDEN CEVAP'

Aurum Moon Resort Otel yetkilileri de gazetecilere sahili gezdirerek, yapılan çalışmaları gösterdi. Otel yetkilileri, plajın, buradaki iskelenden ve kendilerinin koyduğu şezlong ve şemsiyeleri site sakinlerinin kullanımına açık olduğunu, bunu kendilerine de bildirdiklerini de kaydetti.

Site sakinleri isyan etti

Site sakinleri isyan etti

Site sakinleri isyan etti

Site sakinleri isyan etti

Site sakinleri isyan etti