Sivasspor, Galatasaray Maçı Hazırlıklarını Tamamladı

Sivasspor, Galatasaray Maçı Hazırlıklarını Tamamladı

Sivasspor, hafta sonu deplasmanda lider Galatasaray ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Rıza Çalımbay, "Galatasaray maçından puan veya puanlarla ayrılmamız gerekiyor” dedi.

- Sivasspor, hafta sonu deplasmanda lider Galatasaray ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Rıza Çalımbay, "Galatasaray maçından puan veya puanlarla ayrılmamız gerekiyor” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak olan Sivasspor’da hazırlıklar tamamlandı. Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetiminde bugün gerçekleştirilen idmanda futbolcular taktik ağırlıklı çalıştı. Antrenmana sakatlığı devam eden Adem Koçak katılmazken, hafif sakatlıkları bulunan Uğur Kavuk, Hakan Arslan ve Kadir Bekmezci takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Antrenman öncesi basın toplantısı düzenleyen Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray maçının çok zor geçeceğini belirterek, "Bu hafta sonu Galatasaray ile oynamak bizim için avantaj olacak çünkü aynı atmosferi, aynı şeyleri Trabzon’da da yaşayacağız. Çok farklı bir maç olacak, baskılı geçecek. Bizim bunların hepsinin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Takımıma ben yürekten güveniyorum. İnşallah iki maçı da çok iyi bir şekilde bitireceğiz ama bizim öncelikle Galatasaray maçı çok çok önemli bir maç bizim oradan puan ve puanlarla ayrılmamız gerekiyor. Galatasaray’ın gücünü biliyoruz, kadrosunu biliyoruz, nasıl takım olduğunu biliyoruz ve işimizin de çok zor olduğunu biliyoruz. Stadın tamamen dolu olacağını, çok büyük atmosferde maç oynayacağımızı da biliyoruz. Ama biz takım olarak hazırız . Ben takıma yürekten inanıyorum ve güveniyorum. Benim oyuncularım oradan alnının akıyla çıkacaktır. Ondan sonra oynayacağımız kupa için de diğer maçlar için de alacağımız netice bizim içinde çok iyi bir moral kaynağı olacaktır" dedi.

Bir gazetecinin "Seneye takımın başında kalacak mısınız ve sözleşmesi biten futbolcuların son durumu nedir ?" sorusu üzerine Çalımbay, "Ben burada üçüncü sezonu yaşıyorum. Çok zor şartlarda çalıştık çok sıkıntılı dönemlerimiz oldu. Bu sene benim için daha da sıkıntılı bir dönemdi. Geçen sene zaten sonuna kadar sıkıntılı geçti. Ondan önceki sene de aynıydı. Her senemiz sıkıntılı geçti. Ben erken olduğunu söyledim çünkü daha bizim maçlarımızın olduğunu söyledim. Şuanda konuştuğumuz bir şey yok ortada. Bir şey var; çok kritik maçlar oynayacağı. Hem ligde, hem kupada bu maçlarımızı hayırlısıyla bir bitirelim. Ondan sonra oturur konuşuruz. Ben Sivaslıyım burada kalırım da giderim de. Her şey olur. Benim Sivas ile bağım farklı. Onun için de daha net bir şekilde oturup yönetimle konuşmadık. Konuştuğumuz zaman da bize göre yapılması gereken şeyler olacak. Bu kesinlikle para pul değil takımla ile ilgili şeyler olacak ama ben bunun çok erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizim daha çok yapacak işimiz var. Bitmemiş işlerimiz var onları bırakıp da ne benim ne futbolcuların bir tanesi ile görüşülmesine izin vermedim. Kesinlikle görüşülmeyecek dedim. Transfer olayını kapattık. Bizim için şuanda en önemli şey Galatasaray ve arkasından oynayacağımız Türkiye Kupası maçı. Kalan iki maçımızı mükemmel şekilde bitirmek" ifadelerini kullandı