Skandal ! İstanbul'un en işlek yerinde çalışan kamera yok !

Skandal ! İstanbul'un en işlek yerinde çalışan kamera yok !
Güncelleme:

Tarihi Eminönü Balıkçısı'nda yaşanan darp olayı büyük bir skandalı ortaya çıkardı. İstanbul'un en merkezi yerinde çalışır durumda tek bir kamera bulunmadığı ortaya çıktı.

Kocaeli'de yaşayan Abdullah Harun Alkoç, Muhammed Enes Alkoç, Ali Erdem Alkoç, Zeynep Alkoç ve Esra Alkoç pazar günü gezmek için İstanbul'a geldi.

Akşam yemeği için Eminönü'ndeki tarihi balıkçı teknelerinden Kalyata-1 Barbaros'a giden Alkoç ailesi balık siparişi verdi. Bu sırada teknede çalışan Fatih Gündüz (19), iddialara göre masalan temizlerken birkaç defa Zeynep ve Esra Alkoç'a çarptı. Bunun üzerine Enes Alkoç, garsonu dikkatli olması konusunda uyardı.

Yaşanan tartışmanın ardından üç erkek kardeş ile garson Fatih Gündüz karşı karşıya geldi. İddiaya göre teknede ve çevrede seyyar satıcılık yapan 20 kişi, Alkoç kardeşlere saldırdı. Muhammed Enes Alkoç'un sert bir cisimle başına vuruldu. Kanlar içerisinde yerde kalan Alkoç'a önce ailesi, sonra olay yerine gelen ambulans ekipleri müdahale etti. Enes Alkoç'un başına 25 dikişi atıldı. Alkoç ailesi daha sonra Sirkeci Polis Merkezi'ne giderek şikâyetçi oldu.

KAMERALAR BOZUK ÇIKTI

Polis, Fatih Gündüz ile kavgaya karıştığı iddia edilen 8 kişiyi gözaltına aldı. Gündüz, ifadesinde "Masaları silerken kalabalık nedeniyle karşı tarafa çarptım. Daha sonra küfür edip bana vurmaya çalıştılar" dedi. Şüpheliler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Hürriyet gazetesinden Fırat Alkaç'ın haberine göre, polis ekipleri çevredeki kameraları incelemeye aldı. Ancak bölgedeki kameraların çalışmadığı tespit edildi. Kavganın meydana geldiği balıkçı teknesinin kamerasının ise olay sırasında bozuk olduğu belirlendi.

Istanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma devam ederken saldırganlar teşhis edilemediği için serbest bırakılan 8 kişiyi yeniden gözaltına aldı. Alkoç kardeşler teşhis için İstanbul'a çağrılldı.

"OLAY YERİ TUTANAĞI TUTULMAMIŞ"

Ali Erdem Alkoç, olaydan 4 gün sonra başından geçenleri sosyal medyada yayınladı.

Alkoç, "Polisler 10 dakikalık yürüme mesafesindeki Sirkeci Karakolu'ndan en az 25 dakika sonra geldiler. 20 kişi tarafından saldırıya uğradığımızı ihbar etmemize rağmen sadece iki polis gelmişti. Polislerden 15 dakika sonra ambulans geldi. Işletmenin yetkilileri karakola gittiğimizde oradaydı. Polis aracılığıyla özür dileyip uzlaşmak istediklerini ilettiler. Özrü kabul etmeyince olay yeri tutanağının tutulmadığını öğrendik" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden de olaya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada ihbari aldıkları andan yaklaşık 5-6 dakika sonra polislerin olay yerine gittiği belirtilerek 8 kişinin yakalandığı ve savcılık talimatıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı ifade edildi. Emniyet güçlerinin Muhammed Enes Alkoç'u yaralayan şahsın kimliğinin belirlenmesi için çalışma yürüttükleri de belirtildi.

Hürriyet