Skandal! Uçakta ikram edilen yemekten çıkanlar mide bulandırdı

Güncelleme:

Türkiye'de bir havayolu şirketinin uçağında yolculara ikram edilen yemeklerden yılan ve salyangoz çıktığı iddia edildi.

Türkiye'de faaliyet gösteren bir havayolu şirketinin uçaklarına ikram hizmeti veren catering firmasının yemeklerinden yılan ve salyangoz çıktığı iddia edildi.

Sosyal medyada infial yaratan videodaki detaylar, insan sağlığıyla nasıl oynandığını gözler önüne serdi.

AirportHaber'in edindiği bilgilere göre ikram sırasında yemekten çıkan yılan başı ve salyangozun yanı sıra küflü yemekleri gören yolcular duruma isyan etti.

Resmi açıklama geldi

Sunexpress firmasına ikram hizmetini yemek şirketinin yetkilisi, böyle bir durumla ilk kez karşılaştıklarını söyledi.

Bazı bilgilerin kamuoyuna yanlış yansıtıldığını öne süren yetkili, “Sosyal medyada Ankara-Düsseldorf yazılmış ancak o uçak değil. Şikâyetin söz konusu olduğu uçağın Antalya-Viyana uçağı olduğundan söz ediliyor. Numuneleri istedik ancak bize gelen bir numune yok. 1994 yılından beri yerli yabancı tüm hava yollarına hizmet veren büyük bir şirketiz. 2018 yılından beri de Sunexpress şirketine catering hizmeti veriyoruz. İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyoruz” dedi.

Skandal! Uçakta ikram edilen yemekten çıkanlar mide bulandırdı - Resim : 1

Skandal! Uçakta ikram edilen yemekten çıkanlar mide bulandırdı - Resim : 2

‘HUKUKİ GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ’

Meselenin şirketle ilgili olmadığını ifade eden yetkili, havayolu şirketinden numune istediklerini ancak kendilerine numune gelmediğini söyledi. Gerekli hukuki girişimlerde bulunacaklarını dile getiren Mesut Evliyaoğlu, şöyle devam etti:

“Son bir aydır salyangoz, böcek gibi sorunlardan bahsediliyor. Son olarak yılan kafasına kadar gitti. Böyle haberlerin dozajı artmaya başladı. Catering firması olarak biz Türkiye’nin 6-7 istasyonunda faaliyet gösteriyoruz. Bu konunun bizle ilgili olmadığını düşünüyoruz. Yorumları okuduğumuzda sanki başka firmadan yemek alınması gibi baskılar da var. Hukuk departmanımız bu konuyu inceliyor. En önemli delil sayılması gereken numune. Biz Türkiye’nin her yerinde birçok firmaya, devlet başkanlarına bile hizmet veriyoruz. Kapımız açık buyurun gelin tesislerimizi ziyaret edin. Bizden kaynaklı olduğunu düşünmüyoruz ancak adımız geçiyor ve çok üzgünüz. Numune olsa analiz etme şansımız olurdu. Hangi hayvandır ve nerede beslenir bunları görürdük. Çünkü catering firmaları yoğun denetime tabi tutulan firmalardır.”

Etiketler uçak Yemek ikram