Soğuğa aldırmadan boğazda yüzdüler !

Soğuğa aldırmadan boğazda yüzdüler !

Ege Denizi'nde hayatını kaybeden mülteciler için bir grup boğazın soğuk sularında yüzdü.

Hayatını kaybeden mülteciler için farkındalık oluşturmak adına bir grup vatandaş, eksi 10 derece soğukta boğazın serin sularına atladı.

Bugün öğle saatlerinde eski sporcu Mustafa Aydoğdu, Sabahattin Saban, Kamil Altaran ve Faruk İlgü önderliğinde bir grup vatandaş, Kuzguncuk’ta kendilerini boğazın soğuk sularına attı. Ege Denizi’nde hayatını kaybeden mültecilerin durumuna dikkat çekmek isteyen Aydoğdu ve arkadaşları, eksi 10 derece soğuğa aldırış etmeden boğazda yüzdü.

"-10 DERECEDE YÜZDÜLER"

Eylemleri öncesinde açıklamalarda bulunan Mustafa Aydoğdu, boğazın suyunun şu an 8 ile 10 derece olduğunu ifade ederek, "Biz Ege Denizi’ndeki çocuklar üşümesin, çocuklar ölmesin diye boğazda yüzeceğiz. Artık bu büyük devletlerin davalarının bitmesini istiyoruz. Bütün dünya kamuoyunun artık bu duruma insanca yaklaşmasını istiyoruz. İnşallah bunda bir nebze de bizim de tuzumuz olur. Biz soğuk suya alışığız. Ben Marş denizinde de yüzdüm. En son Yunanistan’daki Kalamata Koroni parkurunu geçtik. Vücudumuz soğuk suya alışkın ve biz her hafta sonu fırsat buldukça hep birlikte boğazda yüzüyoruz. Kar yağışının olması bizi olumlu etkileyecektir. Çünkü kar yağışının olması suyun ısınması demektir" dedi.

400 TL CEZA YEDİLER

Aydoğdu, yine boğazda yüzdükleri sırada sahil güvenlikten ceza yediklerini ve bu 400 TL’lik cezanın kesilmesinin kendilerini engellemeyeceğini söyleyerek, ceza makbuzunu da cebinden çıkararak gösterdi.

"BUGÜN OLARIN BAŞINA GELEN YARIN BİZİM BAŞIMIZA GELİR"

Faruk İlgü ise, "Kimse dili, dini, ırkı ve mezhebi için ölmesin. Netice de hepimiz insanız. Bugün onların başına gelen yarın bizim başımıza gelir. Özellikle son zamanlarda Suriyeli göçmenlerin Avrupa’ya göç etmek için denizlerde öldüğünü görüyoruz ve bunun son bulmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı.