Sokağa beyaz bayraksız çıkamıyorlar !

Sokağa beyaz bayraksız çıkamıyorlar !

Çatışmanın ortasında kalan halk beyaz bayrakla sokağa çıkıyor.

Nusaybin'de halk, adeta hapis hayatı yaşıyor. Sokağa çıkma yasağında 12 gün geride kalırken, ilçenin büyük bölümüne elektrik ve su verilemiyor. Vatandaşlar, evlerinden sopaların ucuna bağladıkları beyaz bezleri sallayarak çıkıyor. Jeneratör sesi duyanlar da cep telefonlarını ve aydınlatma ışıklarını alarak gizlice şarj ediyor.

Zaman'dan İdris Akkuş'un haberine göre Mardin'in Nusaybin ilçesinde hendeklerin kapatılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için uygulanan Sokağa çıkma yasağında 13'üncü güne girildi. Operasyonlar sırasından yaşanan çatışmalar devam ederken, halkın hali perişan.

PKK'lıların barikatları tuzakladığı patlayıcıların imhası sırasında hatların zarar görmesi sebebiyle ilçenin büyük bölümüne elektrik ve su verilemiyor. İlçe sakinleri, jeneratörlerle elektrik ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Mahallelerde jeneratör sesi duyulduğu veya bir ışık görüldüğünde de cep telefonları ve aydınlatma ışıkları gizlice şarj ediliyor. Hastası olanlar ise sokak ve ambulansa gidebilmek için evlerinden sopaların ucuna bağladıkları beyaz bezleri sallayarak dışarıya çıkıyor.

1-20151125085000.jpg

Nusaybin'deki çatışmanın son bulması için Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ile Mardin Barosu Başkanı Çelebi Aras, Mardin'de ortak basın toplantısı düzenledi. Nusaybin'de vatandaşların su ve elektrik gibi temel ihtiyaçlarını karşılamadığını belirten Tahir Elçi, şöyle konuştu:

2-20151125085000.jpg“Bu operasyonun gerekçesi olan o bölgedeki yasa dışı silahlı grupların, silahlı faaliyetleri ve çokça konuşulan hendek, barikat gibi uygulamalar bir an önce sona ermelidir. Nusaybin'de ağır silahlarla zırhlı araçlarla icra edilmekte olan askeri operasyonun gerekçesi olarak resmi makamlar tarafından gösterilen ve yasa dışı gruplar tarafından gösterilen uygulamalar bize göre bir an önce sona ermelidir. Buradan silahlı çatışmalar yoluyla varabileceğimiz yer yoktur. Nusaybin halkı öncelikle büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Özellikle su, elektrik gibi temel ihtiyaçlar giderilememekte, çöpler kaldırılamamakta ve geçen her saat toplumun genel sağlığı bakımından giderek tehlikeli gelişmeler yaşanmaktadır.”

BİR SİVİL ÖLDÜ, 2'Sİ POLİS 3 YARALI

Öte yandan Yenişehir Mahallesi'n-de açılan ateşle vurulan Sedat Güngör (21) hayatını kaybetti. Fırat Mahallesi'nde ise yaralanan Sultan Savur hastaneye kaldırıldı. Dicle Mahallesi'ndeki çatışmalarda da iki polis yaralandı. Vurulan Hasan K. (60) hastanede tedavi altına alındı.