Solüsyon taktiğiyle vurgun !

Solüsyon taktiğiyle vurgun !

İstanbul'da tanıştıkları Kayseriliyi solüsyon taktiği ile 70 bin Euro dolandırdığı iddia edilden iki Mali'li sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul'da tanıştıkları Kayserili gurbetçiye kendilerini Afrika ülkesi Mali'de bir generalin yakını olarak tanıtarak 70 bin Euro'sunu dolandıran iki Mali'li sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Para kazanıp, emlak işi yapmayı umut eden Kayserili gurbetçi, sanıkların 100 bin Euro'yu özel solüsyon ile 3 milyon Euro'ya kadar çıkaracaklarını belirterek, 70 bin Euro parasını kaptırdığını söyledi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada şikayetçi M.Ş. hazır bulunurken, İstanbul Maltepe Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Mali uyruklu T.M. ve A.T isimli sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

DOLANDIRILDIĞINI MAHKEMEDE ANLATTI

Şikayetçi M.Ş. İngiltere'de market işletmeciliği yaptığını ve Kayserili olduğunu belirterek, mahkemede verdiği ifadesinde, "Bu şahıslar ile İstanbul'da tanıştım. Mali'li olduklarını, ülkeye iş yapmaya geldiklerini söylediler. Mali'de bir generalin yakını olduğunu söylediler. Bana 100 bin Euro'yu 3 milyon ile 5 milyon Euro arasında çoğaltacaklarını söylediler. Ben emlak işi yapacaktım. Ben de kendilerini Kayseri'ye davet ettim. Bir hafta sonra Kayseri'ye geldiler, rezidans kiraladım. Ramazan ayıydı, oruçtuk ve akşam iftar yaptık. Ali Dağı piknik alanına çıktık. Ellerinin arasına beyaz kağıt koydular. 100 Euro'yu iki beyaz kağıt arasına koyarak, özel solüsyona yatırdılar. O beyaz kağıtlar da paraya dönüştü. Ellerinde 3 milyon ile 5 milyon arasında kalıp olduğunu söylediler. Ben de 70 bin Euro verdim. Solüsyona yatırıp, bir bir poşete koydular. O poşeti de 24 saat sonra açmamı söylediler. Daha sonra poşetin içinden sahte paralar çıktı. Dolandırıldığımı anladım, Talas Emniyeti'ne şikayette bulundum. 3 kişilerdi ve İstanbul havalimanında yakalandılar. Birisi sınır dışı edildi, diğer ikisi tutuklandı. Zararım giderilmedi" diye konuştu.

Mahkeme heyeti duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Solüsyon taktiğiyle vurgun !

İHA