Sosyal medya 11 milyon TL'lik bu belediye binasını konuşuyor

Sosyal medya 11 milyon TL'lik bu belediye binasını konuşuyor
Güncelleme:

Marmaraereğlisi Belediyesi'nin 11 milyon TL'ye mal olan hizmet binası sosyal medyayı karıştırdı.

Marmaraereğlisi Belediyesi yeni hizmet binası mimari dokusuyla dikkat çekiyor bir çok mimari tarzı yansıtıyor.

Marmaraereğlisi'nin yeni belediye hizmet binası Marmarereğlsi ilçesi D110 karayolu Çorlu Kavşağı yanında 1 bin 866 metrekare arazi içerisine 11 bin metrekare kapalı alana sahip 2'si bodrum kat olmak üzere toplam 9 katlı olarak projelendirildi.

Belediyenin 11 milyon lira harcayarak yaptırdığı bina açılmak üzere. İnce işleri biten binada sıra çevre düzenine gelecek. Binanın bahçesinde ayrıca açık hava müzesi de olacak.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’ye konuşan Marmaraereğlisi Belediyesi Başkan Yardımcısı İrfan Tütün eleştirilere şu yanıtı verdi: “Yapılan eleştirileri biz de takip ediyoruz. Burası 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip bir yer. Üç medeniyete ev sahipliği yaptı. Binanın yapımında da bu tarihsel geçmişin izleri yansıtılıyor. Bunlar bilinmediği için eleştiriliyor. Perinthos, Heraklia medeniyetlerine ev sahipliği yapan bir yerden söz ediyoruz. Binanın yapımında da bu medeniyetlerin izlerinin olmasına özen gösterildi. Binanın ön cephesinde bulunan sütunlar, Büyük İskender’in bastırdığı paraların üstündeki motifler… Kubbe motifi, insanların topluluk içinde yaşadığını ifade ediyor. Kimi diyor katedrale benziyor, kimi sinagoğa kimi, camiye benzetiyor… Aslında toplumsal yaşam alanlarını ifade ediyor. İnsanlar bilmediği için eleştiriyor. Biz de mümkün mertebe yanıt vermeye çalışıyoruz.”

Profesörler beğenmiş

Tütün, geçen yıl ekim ayında sekiz ülkeden 40 profesörün katılımıyla bir çalıştaya ev sahipliği yaptıklarını, onların da binayı incelediklerini belirterek “Bize söyledikleri keşke biraz daha tarihi olsaydı… Bir tanesi bile binayı kötü yönde eleştirmedi” dedi.

Yapılan eleştirilerden rahatsız olmadıklarını aktaran Tütün, yapılan binanın 100 yıl boyunca hizmet verebilecek şekilde inşa edildiğini aktardı.

Tüzün, belediyenin kaynaklarını etkin bir biçimde kullanmaya çalıştıklarını da savunarak “İlçe nüfusu 24 bin 500… Ancak yazın 250 bin 300 bin kişiye hizmet veriyoruz. Söz konusu binanın yanı sıra, kendi imkanlarımızla kapalı pazar alanı, gençlik merkezi gibi bir dizi projeyi tamamladık” dedi.

Hürriyet