Sosyal Medya Kampanyasıyla Okula Kütüphane Kurdu

Sosyal Medya Kampanyasıyla Okula Kütüphane Kurdu

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, sosyal medya aracılığıyla başlatılan kitap toplama kampanyasıyla okula kütüphane kuruldu.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, sosyal medya aracılığıyla başlatılan kitap toplama kampanyasıyla okula kütüphane kuruldu.

Şehit Gökhan Kirazlı Ortaokulu'nda 2 yıldır görev yapan İngilizce öğretmeni Elif Dizdar, okulun kütüphane eksiğini gidermek için sosyal medya üzerinden kampanya başlattı. Dizdar'ın yardım çağrısı üzerine başta sınırsızlar grubu olmak üzere hayırseverler tarafından okula gönderilen kitap ve malzemelerle kütüphane oluşturuldu. Sosyal medya aracılığıyla toplanan 2 bin 500 kitapla oluşturulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdür Nuri Çetin ile birlikte kütüphanenin açılışını yapan Kaymakam Mekan Çeviren, Dizdar'a kütüphane kurma çabasından dolayı teşekkür etti.

Diyadin'de iki yıldır görev yaptığını belirten İngilizce öğretmeni Elif Dizdar ise, okula kütüphane kurmak için Twitter üzerinden kampanya başlattığını söyledi. Sınırsızlar isimli grubun kampanyaya olumlu yanıt verdiğini belirten Dizdar "İnternet üzerinden üyesi olan kişiler evlerindeki okunmuş ya da yeni aldıkları kitapları okulumuza kargoyla göndermeye başladılar. Yaklaşık 2 ay boyunca aralıksız her hafta kitap geldi. Okula 130 koli kargo aldım. 2 bin 500 kitaplı kütüphanemiz oldu" dedi.

Kütüphanenin dolap ve raflarının da İstanbul'daki hayırsever bir işadamı tarafından karşılandığını vurgulayan Dizdar, bu yardımların tamamını sosyal medya üzerinden topladığını kaydederek, hayırseverlere teşekkür etti.

"YARDIMLAR KÖY OKULLARINA DA GÖNDERİLDİ"

Ortaokul seviyesi dışındaki kitapları köy okullarına gönderdiklerini anlatan Dizdar, "Kitap haricinde 150 öğrencime bot, 200 öğrencime mont geldi. 400 öğrencilik okuluma yetip de artan yüzlerce defter, kalem, boya diğer kırtasiye malzemelerinden çoğunu köy okullarına gönderdim" diye konuştu.

Kampanyayla 120 adet flütün gönderildiğini ve flütleri 5. sınıftaki öğrencilere dağıtıklarını anlatan Dizdar, şunları söyledi:

"İlkokul seviyesi gelen kitapların bir kısmını Yukardalören ve Yeşildurak köy ilkokuluna gönderdim. Ansiklopedilerden fazla olanları yine farklı köy okullarına, Cemal Kaya Lisesi'ne verdim. Seviyesi ortaokula uymayan kitapları da öncelikle kendi okulum olmak üzere bir kaç okulda da öğretmenler odasında kurduğumuz öğretmenler kütüphanesine gönderdim. Akyolaç köyü anasınıfına da oyuncak temin edip gönderdim. Ayrıca, okulumuzdan yaklaşık 60 öğrencinin dahil olduğu bir mektup arkadaşlığı başlattım. İstanbul'dan mektuplaştılar. Yılbaşında da 120 adet isme özel notlu yılbaşı tebrik kartı gönderildi. Öğrencilerimizden bir tanesinin yazdığı mektubun ulaştığı hayırsever vatandaşımız, engelli kardeşi olan bu öğrencimize özel 3 koli yardım göndermiş, bot, mont, kıyafet ve bir yıllık kırtasiye malzemesi göndermiştir."