Sosyal medya onu konuşmuştu... Adliye önü karıştı

Sosyal medya onu konuşmuştu... Adliye önü karıştı
Güncelleme:

Samsun'da evlendikten 1.5 ay sonra boşanan çift, adliye önünde birbirine girdi.

Samsun'da Deniz C. ve aralarında koruma tedbirinin ihlali davası bulanan boşandığı eşi İlker L., adliye önünde karşı karşıya geldi. Deniz C. ve yakınlarının tepki gösterip üzerine yürüdüğü Deniz C., polisler tarafından uzaklaştırdı. Adliye önündeki gerginliğin önünde 1. Aile Mahkemesi'nde görülen davada İlker L.’ye 'son 3 koruma tedbirini ihlal'den 7 gün hapis cezası verildiği öğrenildi.

Deniz C. ile İlker L. 8 ay önce tanıştı. Birbirlerine aşık olan çift, genç kızın ailesinin evliliğe karşı çıkması üzerine gizlice resmi nikah yapıp evlendi. Evlendikten yaklaşık 1.5 ay sonra İlker L. eşi Deniz C.’ye iddiaya göre şiddet uyguladı. Bunun üzerine genç kadın dava açıp eşinden boşandı. Mahkemece İlker L.’ye eşinden uzaklaştırma cezası verildi. Yaşadıklarının ardından psikolojisinin bozulduğunu öne süren Deniz C. eşinin kendisini tehdit ettiğini iddia edip, videosunu sosyal medyada paylaştı. Bir süre sonra açıklama yapan İlker L. de eski eşinin açıklamalarını yalanladı.

Sosyal medya onu konuşmuştu... Adliye önü karıştı - Resim : 1

Deniz C., bugün babası Engin ve kız kardeşi Derya C. ile ona destek veren bir grup kadınla birlikte Samsun Adliyesi 1’inci Aile Mahkemesi’de görülen koruma tedbirini ihlal davasının ilk celsesi için adliye önüne geldi. Basın açıklaması yapmak isteyen grup adliyenin dış kapısında bir araya geldi. Bu sırada adliye önüne gelen İlker L., "Cumhuriyet Savcılığı’na verdiğim dilekçelerim var. Ailemizi yıkan, parçalayan, bu kadındır. Bizi mahveden, evime ve dükkanıma saldıran bunlardır" dedi. Deniz C.’nin babası ve kız kardeşi, İlker L.’nun üzerine yürüdü. İlker L., "Gördünüz işte sizin önünüzde bana saldırdılar" dedi.

Sosyal medya onu konuşmuştu... Adliye önü karıştı - Resim : 2

Bu sırada diğerleri de İlker L.’nin üzerine yürüdü.

Olay yerinde bulunan polisler L.’nu olay yerinden uzaklaştırıp öfkeli grubu sakinleştirdi. Grup daha sonra duruşmayı takip etmek için adliye binasına girdi.

7 GÜN HAPİS CEZASI 

Mahkeme sonrasında açıklamalarda bulunan Deniz C., “Mahkeme tarafından eski eşime 7 gün hapis cezası verildi. Başlangıç için iyi bir gelişme oldu. Karar itiraza açık olsa da başka bir hakimin kararı bozmayacağını zannediyorum. Diğer mahkemelerde de kadın arkadaşlarımla beraber bu yolda yürüyeceğiz. Mahkeme öncesi adliye önünde açıklama yapmak için toplanmıştık. Kendisi saldırganlığını gösterdi. Sanırım yaptığı hatanın farkına varmıştır” dedi.

İlker L.’nin ise basın açıklaması sırasında Deniz C.’nin babası ve kız kardeşi tarafından darp edildiğini beyan ederek savcılıkta şikayette bulunduğu öğrenildi.

Sosyal medya onu konuşmuştu... Adliye önü karıştı - Resim : 3

DHA